Bron: Manly.nl.

NEDERLAND – Ieder persoon heeft andere interesses op seksueel gebied. De één krijgt het bloedheet van het zien van een mooie vrouw in lingerie, de ander zweert bij glow-in-the-dark condooms. Er zijn ook personen die een fetisj hebben, een seksuele voorkeur voor een bepaald lichaamsdeel of voorwerp. Er bestaan talloze fetisjen, maar er is een top 5 die bij de meeste fetisjisten een onweerstaanbare kriebel achter de rits geven.

Zie meer en grotere foto’s op: Manly.nl.

Meest voorkomende fetisjen

De lijst met fetisjen is eindeloos. Zo heb je bijvoorbeeld microfilie, dan raak je opgewonden van kleine mensen, leuk voor in de Efteling, en wat dacht je van mechanofilie? Er zijn mannen die hun jongeheer in de uitlaat van hun Ford Escort stoppen, verdere uitleg lijkt ons overbodig. En er bestaat zelfs een naam voor mensen die opgewonden raken van scheten, dus als je vriendin exproctofilie heeft, dan moet je vooral een Mexicaanse bonenschotel eten voordat je met haar op date gaat.

PROMO BDSMradio.EU

Zie onze boeiende uitzendingen en kijk/luister op: Mixcloud.com/live/BDSMradioEU/

De bovengenoemde fetisjen komen minder vaak voor dan ‘meer gangbare’ fetisjen. We weten dat vrouwen een voorliefde voor hoge hakken hebben, maar er zijn ook mannen die een keiharde lala krijgen van een paar Louboutins. We hebben hieronder de meest voorkomende fetisjen op een rijtje gezet. Dus haal die latex onderbroek uit de kast, want jij bent zeker niet de enige persoon die daar opgewonden van raakt.

1. Voetfetisjisme

Deze fetisj valt vaak samen met een schoenenfetisj. Mensen met een voetfetisj willen graag kijken naar voeten, ze aanraken, ze likken, en raken dus seksueel opgewonden van voeten. Vaak gaat dat in een relatie in goed overleg, want zomaar je zweetpoten uit je crocs halen en ze bij iemand in het gezicht duwen valt niet altijd even goed bij iedereen.

2. Latex en leer fetisjisme

We zullen de Hells Angels even buiten beschouwing laten, maar er bestaan ook andere mensen die uitermate opgewonden raken van latex en leer. Er bestaan zelfs feesten waarbij dit thema zeer populair is. Leren broeken, latex topjes, een persoon met deze fetisj kan er geen genoeg van krijgen.

3. BDSM

BDSM (bondage, discipline, sadisme en masochisme) wordt ook door veel mensen als seksueel opwindend ervaren. Even uit je kooi om door je meesteres aan een riem te worden uitgelaten, of jezelf aan touwen boven brandende kaarsen laten hangen is ultiem genot voor velen. Ben je dominant? Of onderdanig? Er zijn overal wel bdsm-maatjes te vinden die graag hun zweepjes en tepelklemmen op je uit willen testen.

4. Exhibitionisme

Mensen met deze fetisj willen graag hun naakte lichaam tonen aan anderen. Je zit er uiteraard niet op te wachten als de buurvrouw dit ongevraagd doet terwijl je de hond aan het uitlaten bent, maar er zijn mensen die hier affiniteit mee hebben. Dit gaat vaak samen met voyeurisme, dan kijken mensen zelf ook graag naar anderen die zich uitkleden.

5. Trichofilie

Deze fetisj komt het meeste bij mannen voor. In dit geval wordt een persoon met trichofilie seksueel opgewonden van haar. Dat kan hoofdhaar zijn, maar ook schaamhaar, of okselhaar. Kale mensen maken dus geen schijn van kans, mensen die de beste shampoos gebruiken wel. Het maakt overigens bij mensen met trichofilie vaak wel uit welke kleur en structuur het haar heeft.