Bron: ANDC.tv/body-en-mind

NEDERLAND – Ben jij meer een acts of service-type of toch meer een words of affirmation-meid? De vijf love languages gingen een tijd geleden helemaal viraal, en sindsdien zijn ze niet meer weg te denken uit de datingwereld. Of je nu op Tinder of op Bumble zit, overal wordt ernaar gevraagd.

Zie grotere foto op: ANDC.tv/body-en-mind

Maar wist je dat er ook iets bestaat als een erotic blueprint? Denk aan de vijf love languages, maar dan voor de slaapkamer. Jouw erotic blueprint onthult wat jou opwindt en wat jouw voorkeuren zijn tussen de lakens – of daarbuiten. Seksuoloog en bedenker van de blueprints Jaiya vertelt aan Goop welke vijf types er zijn.

Het energetische type Ben jij iemand die al in vuur en vlam staat voordat er ook maar een enkele kus is uitgewisseld? Meer een liefhebber van het heerlijke gevoel van verlangen, het vooruitzicht van wat komen gaat, dan van het moment zelf? Dan ben jij een energetisch type. Voor jou draait alles om anticipatie, verlangen, en de ondeugende spanning van het spel. Het is niet alleen de daad zelf die je opwindt, maar vooral het verleidelijke voorspel, de flirterige uitwisselingen en het plagen dat je hart sneller doet kloppen. 

Het seksuele type  Het seksuele type raakt simpelweg opgewonden van seks. Dit type gaat voor naaktheid, geslachtsdelen, orgasmes en penetratie. Het fijne hieraan? De opwinding komt vaak snel en gemakkelijk, waardoor je in een mum van tijd van nul naar honderd schiet. Dat betekent overigens niet dat er gebrek aan diepgang is, maar er is wel eenvoud.

Het kinky type Kinky types raken opgewonden door het taboe. Ze stappen buiten de mainstream en genieten van rollenspellen en intense seksuele fantasieën. Er zijn verschillende soorten kinky types: de een zoekt de psychologische kick van machtsdynamiek, terwijl de ander hunkert naar sensatie – het gevoel van bijvoorbeeld touwen op hun huid.

Het sensuele type Het sensuele type draait volledig om het verleiden van de zintuigen. Deze persoon geniet intens van smaken en geuren, en waardeert een sfeervolle setting als de perfecte start voor een erotisch spel. Voor hen kunnen orgasmes ontstaan door allerlei verschillende sensaties, niet beperkt tot de geslachtsdelen. Stel je voor: het genot van een overheerlijk, romig stuk chocola dat langzaam op de tong smelt…

Het shapeshifter type De shapeshifter is – zoals de naam al doet vermoeden – een veelzijdige verleid(st)er. Deze persoon wordt opgewonden door alles wat de andere vier typen ook opwindt, en dat maakt hen de perfecte minnaar of minnares. Ze zeggen moeiteloos: ‘Mijn partner is een sensueel type, dus daar speel ik op in.’ Shapeshifters genieten intens van het plezier van anderen, wat hen ongelooflijk intuïtief en adaptief maakt.

En nu? Tja, het is aan jou wat je met deze informatie doet, maar wij weten het wel…