Bron: Libelle.nl.

UTRECHT – Vandaag gaat de Kamasutrabeurs weer van start: hét erotische evenement van Nederland. Of je nu wil verdwalen in een erotisch doolhof, je grenzen wil verleggen in het Swingers Café of kijken naar erotische films in Cinema Erotique: het kan allemaal! Wij spraken Petra (47) en Miranda (44), beiden vaste bezoekers van de beurs en tegenwoordig ook standhouders.

Zie grotere foto op: Libelle.nl.

Petra komt al 16 jaar op de beurs: de eerste jaren als bezoeker en sinds een tijdje ook met een stand. “Ik was altijd al geïnteresseerd in erotiek en ik vind het heel leuk om beurzen te bezoeken. Ik ging op een gegeven moment werken bij Miranda, een erotisch warenhuis, nu sta ik op de beurs met een stand. Wij verkopen een variatie aan sekstoys, denk bijvoorbeeld aan BDSM-spullen, massage en toys voor mannen en vrouwen”

MENSEN MAKEN ER ECHT EEN UITJE VAN

Dat ze zo graag op de beurs komt, heeft vooral te maken met de diversiteit aan mensen. “Je kunt echt iedereen tegenkomen, van jong tot oud. Het leuke is dat de meeste mensen er ook echt een uitje van maken. Ze spreken met elkaar af om hier naartoe te gaan, er hangt een leuke sfeer, het is gezellig en je kijkt natuurlijk je ogen uit.”

TAL VAN ACTIVITEITEN

En dan is er natuurlijk ook nog genoeg te beleven: “Er zijn diverse stands waar je van alles kunt kopen, er zijn shows, zoals een pornstarshow. Daar staan allemaal dames uit de pornowereld met wie je op de foto kunt gaan en een handtekening kunt vragen. En dan is er ook nog een club waar je kunt uitgaan en een swingerscafé. Kortom: genoeg om te beleven!”’

NIEUWSGIERIGHEID

Ook Miranda (44) komt al zeker een jaar of 10 op de beurs. Net als Petra staat ze er tegenwoordig met een stand, daarvoor was ze ook al een trouwe bezoeker. De eerste keer dat ze ging was dat vooral uit nieuwsgierigheid. “Het wordt zo groots gemaakt dat je denkt: dat moet toch wel leuk zijn, laten we daar eens heen gaan en rondkijken. De eerste keer hou je het nog een beetje veilig en als het normaler wordt, neem je bijvoorbeeld een kijkje in het intiemtheater.”

LIVESHOWS

Zo kun je op de beurs verschillende shows zien. “Je hebt een lesbische show waar dames elkaar plezieren. Daarvoor moet je wel betalen. Dat is om te zorgen dat niet iedereen er plompverloren mee wordt geconfronteerd. Sommige mensen vinden het niet fijn om zoiets te zien. En dan heb je ook nog sm-shows waar je een kijkje kunt nemen als je dat leuk vindt.”

NET DE HUISHOUDBEURS

Dat ze er zo graag komt, heeft vooral te maken met de open sfeer die er hangt. “Mensen zijn altijd heel vriendelijk. Niemand kijkt ergens raar van op. De een loopt in kleren die hij of zij naar de supermarkt zal dragen en de ander is juist heel extravagant gekleed. Het publiek is ook ontzettend divers. Je zou net zo goed op de Huishoudbeurs kunnen lopen qua publiek. Je hebt er mensen van 18 of 19 jaar, maar ook stellen van dik in de 70 die een keertje komen kijken.”