Bron: bd.nl

BREDA – KAATSHEUVEL – Omdat ze meerdere mannen chanteerde met naaktfoto’s moet meesteres Angelina F. (32) de cel in. De rechtbank van Breda veroordeelt haar tot een gevangenisstraf van vijf maanden, waarvan twee voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar.

De Oosterhoutse zette mannen – haar ‘slaven’ – onder druk door te zeggen dat ze foto’s zou publiceren of naar geliefden zou sturen als de mannen niet betaalden. Zo maakte ze tussen eind 2015 en eind 2016 drie slachtoffers bedragen van 1000 euro, 750 euro en 11.000 euro afhandig.

Seksueel getinte foto’s

De mannen zochten via sekswebsites het eerste contact, dat vervolgens verder ging via WhatsApp. De vrouw liet de mannen een seksueel getinte foto maken met een van haar meesteresnamen- Grace of Sharon – op hun borst geschreven en onderdanige posities innemen. De ‘slaven’ betaalden haar daarvoor. Zover niets aan de hand.

“Ik ga de foto’s online zetten, met uitleg wat voor smeerlap je bent “

Angelina F., Meesteres

Het gaat om de bedreigingen die daarna volgden, blijkt uit het vonnis. Als de mannen het geld niet overmaakten, stuurde ze berichten: ‘Ik weet waar woont’, ‘Je hebt tijd genoeg gehad. Ik stuur mijn chauffeur langs’, ‘Ik ga de foto’s online zetten, met uitleg wat voor smeerlap je bent’. 

Het balletje kwam aan het rollen door een man uit Kaatsheuvel, die aangifte deed tegen de meesteres. Hij betaalde haar 1000 euro maar daarna kreeg zijn vriendin alsnog een foto. Later volgden de aangiftes van drie andere mannen.

‘Bang maken’ hoorde bij de vernedering

De vrouw ontkent de chantagepraktijken. Nadat ze was opgepakt door de politie, vertelde ze dat het ‘bang maken’ onderdeel van het spel was. Het hoorde bij de vernedering. 

De rechtbank ziet dat anders. Nergens in het dossier blijkt volgens de rechter dat er een ‘chantage-optie’ in het spel zat, waarvoor de mannen gekozen zouden hebben. Uit WhatsApp-berichten blijkt volgens hem bovendien dat ze ermee wilden stoppen. Een van de slachtoffers blokkeerde zijn telefoonnummer voor F., maar via een ander nummer wist ze hem weer op te sporen en te bedreigen.

11.000 voor de meesteres

F. is veroordeeld in drie zaken, voor een vierde wordt ze vrijgesproken. ,,Uit het dossier blijkt niet dat de man een naaktfoto aan haar heeft gestuurd”, aldus de rechter. ,,Bovendien ging het spel veel langer door en lag het initiatief ook bij hem.” Deze man betaalde aan de meesteres zo’n 11.000 euro.

De uitspraak komt overeen met de eis van justitie. Die had daarnaast nog een geldboete geëist. Maar dat wijst de rechtbank af.

De meesteres gaat tegen de uitspraak in beroep, laat haar advocaat Menno Buntsma weten.


Klik voor grotere foto en artikel op BD.nl op de foto!