SM-club moet voetbalelftal Waalre 5 gaan opzwepen


Bron: Ed.nl.


WAALRE – De mannen van RKVV Waalre 5 behoren binnenkort waarschijnlijk tot de gelukkigste spelers uit de kelder van het regionale voetbal. Voetballers die daar de pollen uit de grond schoppen, hoeven meestal niet te tellen op veel publiek.

Aan de zijlijn staat hooguit een paar trouwe ouders, wat katerige vrienden en misschien een kersverse vriendin. Maar de Waalrenaren mogen zich voorzichtig verheugen op meer: joelende dames in leren en latex pakjes. Om over het eerstvolgende elftaluitstapje nog maar te zwijgen.

Slaventraining

Bij ‘het vijfde’ prijkt de komende vijf seizoenen geen lokaal café of schildersbedrijf op de nieuwe zwart-witte shirts maar sm-fantasiehuis Domination Palace uit Valkenswaard. In de club kunnen mannen zich stevig laten domineren, compleet met zweepjes, het pijnigen van de geslachtsdelen en slaventraining. De spelers kennen het gevoel: Waalre 5 verloor drie keer met in totaal achttien doelpunten tegen en nul voor. Het Waalrese clubbestuur stribbelt nog tegen, maar het elftal heeft alles al geregeld.

Waalrenaar Davy van Lieshout en een paar teamgenoten kwamen bedrijfsleidster Denise Schlichte – als Meesteres Denise neemt ze haar klanten onder handen – van de Valkenswaardse sm-club in juli tegen op de kermis in haar dorp. De mannen spraken haar aan over sponsoring en wat als grap begon – ‘we waren allemaal lekker in de olie’ -, werd de dagen daarna steeds serieuzer. Er gingen e-mails heen en weer: ‘Wij domineren op het veld’, schreef het Waalrese team. ‘Wij trappen hier ook tegen ballen’, antwoordde de meesteres. Ze besloot dat het goed zou zijn haar bedrijf meer uit de ’taboesfeer’ te halen en betaalt voor sokken, broeken en shirts.

Bij de club heersen gemengde gevoelens. Gevraagd naar de nieuwe sponsor wordt het ED door de voorzitter van de sponsorcommissie van RKVV Waalre verwezen naar clubvoorzitter Paul Lavrijssen. Die is duidelijk: ,,Het is beter van niet.” Geen makkelijk besluit, want niet alle clubs vinden zo eenvoudig een nieuwe teamsponsor voor een jaar of vijf. ,,We zijn een gezonde club. Voor sponsorgelden willen we van alles doen, maar je moet wel kijken wat je in huis haalt.”

Bovendien: van de KNVB mag het niet. Een voorlichter stuurt desgevraagd de voorschriften op. Daarin staat dat een shirtsponsor niet mag verwijzen naar bijvoorbeeld drank, tabak of de seksindustrie. Lavrijsen had echter al begrepen dat zijn vijfde elftal het er niet bij laat zitten en de KNVB heeft gemaild over de kwestie. ,,Daar had ik graag een kopietje van gehad.”

‘Niks met zweepjes of zo’

Komt de sponsor er nu wel of niet? ,,Als elftal gaan we zwart op wit zetten dat de shirts gedrukt mogen worden”, zegt Waalre 5-speler Van Lieshout. Het logo bestaat uit de bedrijfsnaam. ,,Niks met zweepjes of zo.” Een teamfoto maken was niet alleen lastig omdat de nieuwe shirts nog niet bedrukt zijn. Op de donderdagavondtraining was er welgeteld één speler van het vijfde. ,,Als de KNVB er een punt van wil maken dan moet die zich maar melden.” Als het plan dan alsnog sneuvelt, betalen de spelers meesteres Denise uit eigen zak. ,,Dan hebben we mooie warmloopshirts.”

Van Lieshout maakt zich geen grote zorgen. Waarom zou de KNVB zich druk maken om een team uit de allerlaagste regionen dat al speelt lang voordat publiek zich het sportpark vertoont? ,,We spelen bijna elke zondag tegen een team met een kroeg als shirtsponsor.” Sterker nog: de huidige sponsor van Waalre 5 is ook een café. En hoewel van roken en drinken al lang vaststaat dat het ongezond is, is die discussie over seks voor de wedstrijd nog nooit beslecht, weet ook Van Lieshout.

Veel animo voor teamuitje

Meesteres Denise is net zo enthousiast als ‘haar’ voetbalteam en zou graag een keer de aftrap verrichten met een paar van haar dames. Of ze zorgen voor aanmoedigingen aan de zijlijn in gepaste kleding. En dat eerste elftaluitje? Ze nodigt de spelers in ieder geval uit voor een rondleiding. ,,Dat moet in twee groepen”, zegt Van Lieshout. ,,Want er is veel animo voor.” Waren de spelers al bekend met het interieur van de sponsor? Hij lacht. ,,Dat heeft nog niemand toegegeven.”

Zie meer en grotere foto’s: www.ed.nl.