‘Eerst goed in seks worden, dan pas met zweep slaan’


Bron: AD.nl.


BDSM-TIPS Een op de zeven beoefenaren van extreme seks als SM of bondage (BDSM) is wel eens in het ziekenhuis beland na een mislukte sessie. Niet zo gek, oordelen de Amsterdamse meesteres Madiejanne en haar man Erik, die een BDSM-studio runnen. ‘Laat jongeren eerst maar eens gewoon seks hebben zonder al te veel brokken.’

Madiejanne en haar partner waren uiteraard aanwezig bij de première van Vijftig Tinten Grijs begin vorige maand. ,,Zitten die vrouwen daar een beetje bij te houden hoe vaak hij haar al genomen heeft.” Erik trekt een vies gezicht: ,,Seks dus. Maar daar gaat het dus helemáál niet om.”

Het draait volgens hen allemaal om emotie en vrijheid. ,,Mensen komen hier met een rugzak vol gevoelens binnen en gaan leeg weer naar buiten. Als je hier vastgesnoerd aan ons plafond hangt, dan voelt dat als ultieme vrijheid. Want je hebt er zelf voor gekozen!”

SM-doe-het-zelvers

Maar eerlijk is eerlijk, het is rustiger dan ooit in hun garage in Amsterdam. Ondanks de hype rond de trilogie en de film. Madiejanne: ,,De mensen maken zelf afspraken, via internet. En komen dus minder vaak naar zo’n studio.” Sommige bouwmarkten bestelden voorafgaand aan de première een extra voorraad duct tape en touw voor het toenemende aantal SM-doe-het-zelvers.

En dat verklaart, zeggen deze experts, ook de vele ongelukken bij BDSM-sessies die de onderzoekers in opdracht van minister Opstelten ontdekten. ,,Want mensen doen maar wat. Ze stoppen een knevel in de mond van hun partner en hangen hem of haar achterover. Tja, dan stik je. Ze binden elkaar te stevig vast, knellen van alles af. Je moet weten wat je doet.”

Tips voor de startende (BD)SM’er

Volg een workshop en zorg dat je iets van de anatomie van de mens weet voordat je hard aan de slag gaat. Erik: ,,Bij twijfel, niet doen. Eigenlijk zijn noodkreten, stopwoorden overbodig. Want je moet aan je partner aanvoelen of je niet te ver gaat.”

Madiejanne: ,,Laat vooral de jongeren eerst maar eens gewoon seks hebben zonder al te veel brokken. Want daar gaat nog zo veel bij mis, denk aan uitgescheurde vrouwen en jonge gasten die met een gekneusde penis rondlopen. Doe dat nou eerst eens goed voordat je elkaar met een zweep wilt slaan.”

Kijk niet op een euro meer of minder. Door de populariteit van Vijftig tinten grijs is er heel veel goedkoop, ondeugdelijk materiaal in omloop. ,,Geloof me, dat wil je niet op of in je lichaam hebben.”

Zie grotere foto: www.ad.nl.


Link: Madieanne.com.