Bondageseks het meest populair in Heerlen

Bron: Limburger.nl.

HEERLEN – De Heerlenaren zijn in deze provincie het meest in voor een bondage sm-sessie. 1 op de 744 inwoners toont belangstelling voor BDSM. In Nieuw-Bergen is er de minste belangstelling voor deze vorm van erotiek, bij 1 op 6762 inwoners.

Dat blijkt uit cijfers van de grootste online BDSM-ontmoetingsplaats, BDSMzaken.nl.

Records
BDSM is sinds de boekentrilogie Fifty Shades van E.L. James populairder dan ooit. En deze week gaan er weer records worden verbroken. In de bios, en waarschijnlijk na de film tussen de Limburgse lakens. De premiëre van het tweede deel van kaskraker Fifty Shades staat op het programma. En dat staat garant voor rode koontjes en gloeiende dijen…

Fifty Shades
De drie Fifty Shades boeken van E.L. James en de verfilmingen verhalen over de miljonair Christian Grey die de onschuldige studente Anastasia Steele inwijdt in de geheimen van de bondage sm. We kunnen er niet om heen; de megapopulaire boeken en de eerste film hebben ons heel wat avontuurlijker gemaakt in bed (of op de keukentafel). Dat heeft ook tot gevolg dat meer mensen er over durven te praten, al is seks nog lang niet het nummer-1 onderwerp voor een goed gesprek.

Taboe
Sterker nog, we hebben het liever niet over onze avonturen, niet voor niets slaapkamergeheimen genoemd. Waarom eigenlijk niet; bijna iedereen doet het toch? L-Magazine staat daarom deze week geheel in het teken van seks. Met alle ins and outs over Fifty Shades, een interview met seksuologe Kaat Bollen en portretten van mensen voor wie seks niet vanzelfsprekend is.

Zie grotere foto en video: www.limburger.nl.

Reactie tom verhoeven(BDSMradio.EU)
Dat is wel een zeer onwaarschijnlijk laag aantal. Als je 17 miljoen inwoners deelt door 744 krijg je iets van 22.849 mensen die in het meest gunstige geval aan BDSM doen. Als je op de echt grootste BDSM site ter wereld kijkt n.l. Fetlife.com zijn er alleen al meer dan 73.000 Nederlandse BDSM profielen.
Dan te bedenken dat niet iedere BDSMér m/v een profiel heeft op Fetlife. Een schatting aan de lage kant leert dat ongeveer 3% van de Nederlanders into BDSM is. Kom je uit op ongeveer 510.000 liefhebbers in Nederland. Voor Heerlen zou dat betekenen 87.437×0.03=2623 inwoners die aan BDSM doen.(Inwoners 2016)
Waarschijnlijk doelt men op het aantal BDSMzaken leden in Heerlen. Ook dan blijft Fetlife de grootste in Heerlen 1 op de 232 inwoners.
Fijn en vooral kinky BDSM weekend gewenst,
tom verhoeven