‘Russen chanteren Donald Trump met informatie over plasseks en spionage’

Documenten met onbevestigde info gaan al tijden rond, Trump ontkent


Bron: Neuws.tpo.nl.


USA – De Amerikaanse inlichtingendiensten hebben Donald Trump vorige week geheime documenten getoond waaruit blijkt dat Russische spionnen beweren belastende informatie over hem te hebben. Het zou gaan om zowel persoonlijke als financiële informatie, zeggen bronnen tegen CNN.

De Amerikaanse federale recherche FBI zou nog onderzoek doen naar de geloofwaardigheid en juistheid van de beschuldigingen, die vooral gebaseerd zouden zijn op informatie uit Russische bronnen. Trump zou door de inlichtingendiensten zijn geïnformeerd zodat hij wist dat dergelijke verhalen over hem de ronde doen.

De informatie zou deels boven water zijn gekomen dankzij een voormalige medewerker van de Britse inlichtingendienst MI6, die tegenwoordig een eigen bedrijf heeft. Hij liet zich door politieke tegenstanders van Trump inhuren om belastende informatie te vinden over hun rivaal. CNN kwam niet met details over de informatie die de Russen over Trump zouden hebben.

De aankomend president reageerde woensdag woedend op het nieuws. Hij sprak op Twitter over “nepnieuws” en “een politieke heksenjacht”. Zijn overgangsteam heeft nog niet gereageerd.

Een Amerikaanse overheidsfunctionaris zei tegen persbureau Reuters dat inderdaad nog moet blijken of de beschuldigingen kloppen. Sommige informatie van de voormalige Britse inlichtingenfunctionaris zou onjuist zijn gebleken, maar over het algemeen zou zijn eerdere werk geloofwaardig zijn.

Lees hier een uitgebreid verslag met reacties uit het Trump-kamp.

Dit zouden de belastende documenten zijn met de Russische informatie over Trump.

De Volkskrant legt uit waarom deze informatie niet zomaar voor waar kan worden aangenomen.

Zie grotere foto: Nieuws.tpo.nl.

Reactie tom verhoeven BDSMradio.EU:
Nieuw woord voor het jaar 2017: “Plasseksgate”