SM-monster blijft actief


Bron: Telegraaf.nl.


AMSTERDAM – Hij durft geen seks meer te hebben. Als de dood dat een derde sekspartner overlijdt. De 57-jarige Michael K. – alias dokter K. – zou het roer omgooien en priester worden, zo beloofde hij de rechtbank in Amsterdam vorige week. Maar het ziet ernaar uit dat hij de rechters heeft voorgelogen.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de politie opdracht gegeven om nader onderzoek in te stellen naar dokter K., naar aanleiding van meldingen uit de homowereld en van advocaat Richard Korver, dat K. ondanks zijn schuldbewuste gedrag in de rechtbank gewoon op de oude voet doorgaat met het zoeken van mannen voor sm-seks onder invloed van drugs. De tipgevers vrezen voor nieuwe slachtoffers.

Nabestaanden ’geschockeerd’

Advocaat Korver zegt dat de nabestaanden van Magnus Jonsson, de tweede sekspartner van K. die het leven liet, „uitermate geshockeerd zijn dat K. denkt de rechtbank op deze manier een fopspeen te kunnen voorhouden.”

Michael K. was na de strafzaak wegens de dood van de Zweed Jonsson meteen weer online op gay sites zoals Planetromeo en Recon, waar hij zich onder de naam Mikpig aanbiedt. Zijn profiel – met daarin een beschrijving van zijn ruige voorliefdes – liet hij ongewijzigd.

Ruwe seks en drugs tweemaal fataal

Een zogenoemd ’chemseks’-avontuur – seks onder invloed van drugs – met dokter K. werd in december vorig jaar de 35-jarige Jonsson fataal. Ruim een jaar eerder, in augustus 2014, moest al een ander slachtoffer dood uit de sm-kamer van Michael K.’s woning aan de Filips van Almondestraat in Amsterdam worden getakeld.

Dat eerste slachtoffer leidde niet tot vervolging van dokter K. De dood van Magnus Jonsson wél. Het OM vervolgde hem voor dood door schuld, en eiste op 16 december een gevangenisstraf van 450 dagen, waarvan 162 voorwaardelijk, tegen de 57-jarige verdachte.

Zie grotere foto: www.telegraaf.nl.