Heemskerk gaf meer dan vier ton uit aan ‘spirituele cursussen’ tijdens bezuinigingen


Bron: Telegraaf.nl.

HEEMSKERK – Ambtenaren van de gemeente Heemskerk hebben de afgelopen jaren dure ’spirituele cursussen’ gevolgd op de kosten van de baas. En dat terwijl er moest worden bezuinigd. Dat blijkt uit onderzoek van het Noordhollands Dagblad.

Sinds 2012 kunnen ambtenaren cursussen volgen bij opleidingsinstituut ITIP. Inmiddels zijn de kosten opgelopen tot meer dan 422.000 euro.

Op zoek naar de sekschakra

Naast managementscurcussen volgen diverse ambtenaren ook de energetische basisopleiding. Daar leer je hoe je jezelf meditatief moet overgeven aan anderen en ga je op op zoek naar de sekschakra en de keelchakra. Dat voor een bedrag van 3690 euro.

Volgens opleidingsinstituut ITIP is haar ’school voor leven werk’ voor iedereen die ’bezield en ontspannen’ wil leren leven en werken. „Wil je leren leven en werken vanuit zelfvertrouwen en lichtheid? Door diepgaand inzicht te krijgen in wie je bent als mens en als organisatie, ga je meer betekenen voor je omgeving.”

’Wel erg zweverig’

Volgens het Noordhollands Dagblad hebben 44 ambtenaren van de gemeente Heemskerk deze cursus gevolgd. Dat terwijl er in dezelfde periode moest worden bezuinigd bij de gemeente.

Karel Rozemeijer, fractievoorzitter van Liberaal Heemskerk, reageert kritisch tegenover de krant. „Dit komt wel erg zweverig over. Persoonlijk zou ik een andere keuze qua opleidingsinstituut hebben gemaakt.”

De Foto & video zijn van: www.powned.tv.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FOmroepPowNed%2Fvideos%2F1544410612236613%2F&show_text=0&width=560