Bijles van Marith: een kinky vriendin krijg je zo


Bron: Revu.nl.


NEDERLAND/VLAANDEREN – Pijn is fijn, maar soms schrikt een snufje sm bij een vrijpartij toch af. Onze seks-expert baant zich een weg tussen katrollen, zwepen en stokken.

Tekst: Marith Iedema

‘Elke vrouw houdt van sm,’ zei medesportschoolgebruiker L. (30). ‘Zolang ze bij mij is althans.’ Hij lachte. Met sadomasochisme bedoelt L. niet ‘een beetje kinky’ (lees: zo nu en dan een klap op de bips geven). Nee, de dates van deze afgetrainde dertiger hangen binnen de kortste keren vastgebonden in katrollen, bevestigd aan zijn slaapkamerplafond. Zo kan hij er goed bij met zijn zwepen en stokken.

Niet de gedroomde date night van de doorsnee vrouw. ‘Vinden ál die dames pijn lekker?’ vroeg ik. Meer om het gesprek op gang te houden, want zijn beoordelingsvermogen kon ik onmogelijk serieus nemen. L.’s gebrek aan empathie is legendarisch. Hij knikte. Stuk voor stuk. Nou ja, weifelde hij.

Fifty Shades-types

‘Je moet natuurlijk niet te hoog inzetten. Onderdanige types, die moet je hebben. Niet te knap. Je weet wel, van die onzekere. Die verleid ik makkelijker tot dit soort seks dan zo’n dominante powervrouw.’ Die laatste categorie bezorgde L. de kriebels, zag ik. Zijn opmerking stuitte me tegen de borst, maar ik hield me in.

Ergens ben ik het eens met L. Ik zeg niet dat het merendeel van de vrouwen het geil vindt opgetakeld en afgeranseld te worden. Slechts een klein percentage is daar verzot op. Waar ik wel van overtuigd ben is dat veel vrouwen een onontdekte kinky kant hebben. Dat bleek alleen al tijdens de Fifty Shades-hype. Het machtsspel dat onderdeel van BDSM is heeft een sterke aantrekkingskracht, pijn hoeft hierin niet per se een rol te spelen.

Uit een poll van de Amerikaanse Cosmogirl bleek dat negentig procent van de lezeressen de kinky stuff wel ziet zitten. Initiatief nemen ze niet. Ze wachten liever passief af tot hun partner actie onderneemt. Wie weet geldt hetzelfde voor jouw vriendin.

Padvinder

Ben jij wel toe aan iets nieuws, om de luffy duffy seks mee af te wisselen, maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken? Dan kan je iets van L. ‘de man die alle vrouwen kinky krijgt’ leren. Hij heeft lef, neemt geen blad voor zijn mond en gaat recht op zijn doel af. Ik ken geen vrouw die niet houdt van een dominante bedpartner op zijn tijd (zolang hij niet puur voor zijn eigen plezier gaat, althans).

Je kan praten over je verlangens, over hoe opwindend het jou lijkt haar een keer vast te binden, bijvoorbeeld. Laat liever de touwen zien die je hebt aangeschaft en deel mee wat je allemaal van plan bent. Dan zit je meteen in die dominante rol. Als ze er geen zin in heeft, merk je dat vanzelf. Zorg dat je vooraf oefent met knopen leggen. Erg lullig als zij ligt te wachten tot jij eindelijk hebt uitgevogeld hoe het ook alweer zat met die scheepsknoop, die je als padvindertje goed onder de knie had.

Is vastbinden een te grote stap? Grijp je vriendin ruw vast, vertel haar dwingend wat ze moet doen, hou haar polsen vast boven haar hoofd zodat ze geen kant op kan en kijk hoe dit uitpakt. Buiten kijf staat dat je hiervoor het juiste moment moet kiezen. Als er sprake is van een liefdevolle vrijpartij tijdens jullie brakke filmdag en jij besluit haar zonder verdere aanleiding ineens aan haar paardenstaart van de bank te sleuren, al schreeuwend: ‘Op je knieën, slet’, dan zal dit hoogstwaarschijnlijk jullie eerste en laatste keer ruige seks zijn.

Neigen jouw fantasieën meer naar die van L. en is vastbinden en een klap uitdelen hier en daar niet spannend genoeg – of misschien wil je zelf wel gedomineerd worden – dan kom je niet onder dat serieuze gesprek uit. Bij BDSM staat vertrouwen, veiligheid, verstand en vrijwilligheid centraal. Een onzekere vrouw verliefd maken en door manipulatie overhalen pijn te ondergaan – L.’s vermoedelijke werkwijze – is misschien doeltreffend, maar zeker niet chic.


‘We zijn niet van porselein’

Ideaal is een situatie creëren waarin jullie beiden genieten. Er zijn talloze mogelijkheden. Haal niet direct je andreaskruis uit de kelder, begin bij iets simpels. Noem het beestje niet bij de naam, de eerste tijd. De term sm schrikt af en roept bij velen het beeld op van Duitsers met metalen ballen in hun mond, gehuld in kontloze leren broeken.

Het is goed mogelijk dat juist je vriendin snakt naar ruwere seks. In dat geval: probeer open minded te zijn. Ga alsjeblieft niet lopen miepen. Vriendin M. had jaren geleden iets met T. Toen M. zijn hand op haar keel legde –een subtiele manier om aan te geven dat het wilder mocht – verschoot hij van kleur en vroeg geschokt: ‘Oh, hou je dáár van’. Ze haalde haar schouders op. ‘Ik… Ik wil je geen pijn doen,’ bracht hij uit. Dat, lieve man, wil geen enkele vrouw – die ruigere seks initieert – horen. Natuurlijk. In het normale leven is het prettig dat jullie je handen thuishouden. In bed is dat een ander verhaal. We zijn niet van porselein. Als een vrouw je vraagt haar te slaan of kelen, doe dat dan, in godsnaam.

Zie meer en grotere foto’s plus video op: Revu.nl.