Nederlandse SM-dokter geschorst


Bron: Telegraaf.nl.


UK – LIVERPOOL – De in Engeland werkzame Nederlandse heupchirurg Leo V. (55) is geschorst omdat hij vanuit het ziekenhuis seksueel getinte foto’s van zichzelf heeft verstuurd.

De hardcore bondagefoto’s zijn uitgelekt via boulevardblad The Sun. V. probeerde gistermiddag nog met een kort geding publicatie tegen te houden, maar verloor de spoedprocedure.

Op de beelden is te zien hoe de medicus onder zijn geopende operatiejas een aan zijn geslachtsdeel bevestigde penning draagt met daarop de tekst: „Meesteres LJ’s slaaf.” Een andere foto toont zijn met een hangslot afgesloten doorzichtige kuisheidsgordel.

Een en ander speelt zich overduidelijk zichtbaar af binnen de muren van het universitaire Aintree ziekenhuis van Liverpool. Waarschijnlijk in de kleed- en schrobkamer die bij de operatiekamer hoort. Volgens The Sun zou dat voor het bestuur van het Aintree University Horspital voldoende reden zijn geweest om de arts tot nader order te schorsen. Ook een ziekenhuis op het eiland Man waar hij werkt, heeft V. nu geschorst.

De heupchirurg stelt tegenover de krant dat hij zich schaamt voor de actie, maar de foto’s als privé beschouwde. Hij betreurt het mensen met zijn actie te hebben gekwetst. Patiënten en collega’s zouden er niet door in gevaar zijn gebracht en daarom vindt V. dat hij weer aan het werk kan.

Zie meer en grotere foto’s: www.telegraaf.nl.