Twee jaar cel voor man die zijn vrouw als slaaf vasthield


Bron: Demorgen.be.


LONDEN – Een rechtbank in Londen heeft een Brit vandaag veroordeeld tot twee jaar cel, omdat hij zijn vrouw gedurende anderhalf jaar als slaaf vasthield en mishandelde. Het was de eerste keer dat een dergelijke zaak in Engeland behandeld werd.

De 34-jarige Safraz Ahmed werd schuldig bevonden aan het in slavernij houden van zijn 28-jarige vrouw, Sumara Iram, tussen 17 december 2012 en 18 augustus 2014. Gedurende die periode hield hij haar gevangen, sloeg hij haar en liet hij haar heel de dag huishoudelijke taken uitvoeren voor hem en zijn familie.

Het huwelijk van het stel werd in 2006 in Pakistan gearrangeerd. Iram kwam pas in 2012 naar Groot-Brittannië, nadat ze haar studies in Pakistan had afgerond. In augustus 2014 maakte ze zelf een einde aan haar penibele situatie door de hulpdiensten te bellen.

“Het is een zaak zonder precedent, die aantoont hoe ver we al gekomen zijn in de strijd tegen moderne slavernij”, zegt openbaar aanklager Damaris Lakan. “We denken dat dit de eerste veroordeling is in Engeland en Wales van een man die zijn vrouw in slavernij houdt.”

Zie grotere foto: www.demorgen.be.