Franse rechter tegen Facebook-blokkade vanwege naaktfoto’s


Bron: Bright.nl.


FRANKRIJK – Een Franse Facebook-gebruiker die door een naaktfoto werd verbannen stapte naar de rechter, en kreeg gelijk.

Naaktfoto’s plaatsen is in Frankrijk niet verboden, en als het Franse gebruikers betreft moet Facebook zich aan de Franse wet houden. Dat heeft een hoge Franse rechtbank vandaag besloten, meldt de BBC.

De zaak volgt op een eerdere uitspraak, waarin de Franse rechtbank al besloot dat het plaatsen van een naaktfoto geen reden is tot het blokkeren van het account van een Franse gebruiker. Facebook ging tegen de uitspraak in beroep, het bedrijf vindt dat het zich enkel aan Amerikaanse wet hoeft te houden.

De geblokkeerde Fransman is leraar Frederic Durand-Baissas, die een afbeelding van het schilderij L’Origine du monde van Franse kunstenaar Gustave Courbet op Facebook plaatste, waarop een naakte vrouw staat. Nadat zijn account geblokkeerd werd, klaagde de Fransman Facebook in 2011 aan, en eiste 20.000 euro en het herstel van zijn account. Zover is het nog niet, maar uitspraak van het Franse Hof van Beroep kan wel gevolgen hebben voor vergelijkbare zaken in Frankrijk.

Zie grotere foto: www.bright.nl.

Reactie tom verhoeven (BDSMradio.EU)
Eindelijk een beetje gerechtigheid!
Immers ze kunnen makkelijk een leeftijd filter gebruiken.
Nu is het zelfs zo preuts dat naakt portretten die in de 16e eeuw wel mochten nu anno 2016 niet meer mogen.
De wereld is extreem aan het verpreutsen!!