BDSM luister items op Woord.nl (luisterlinks)


Bron: Woord.nl.


NEDERLAND – Nachtronkers zoals ondergetekende (tom verhoeven) willen nog wel eens naar de nachtelijke radio luisteren. Zelf luister ik regelmatig naar het programma “Woord” vrijdagnacht op Radio.nl. Dit programma is vaak heel boeiend om te luisteren omdat men thema’s opspit uit het Geluids acrhief van Beeld en Geluid. Regelmatig komen er SM thema’s voorbij. Vandaar dat ik ze hieronder neerzet als hapklare luisterlinks.

De pijn van een Belgisch echtpaar

Deze aflevering een documentaire waarin de Belgische magistraat Koen Aurousseau (53) en zijn vrouw Magda (51) vertellen over de problemen die ontstonden door hun SM-relatie en het feit dat Koen zijn vrouw een keer per week naar haar werk in een SM-club brengt. Op grond van deze feiten werd Aurousseau beschuldigd van het toebrengen van lichamelijk letsel en prostitutie, waarna zijn ontslag als rechter volgde. Sinds die tijd komen ze nauwelijks nog de deur uit en worden ze verafschuwd door hun twee dochters die de levenswijze van hun ouders niet kunnen volgen. Koen is van mening dat hij, als zoveel Belgische magistraten, is geslachtofferd.

http://www.woord.nl/luister.POMS_KRO_507164.html?.

In je blootje

.Tussen 6.00 en 7.00: belandt een man in het echt in een klassieke in-je-blootje-nachtmerrie, daalt een verslaggever van de Human af naar een SM-kelder en vraagt radiomaker Botte Jellema zich hardop af waarom mensen (inclusief hijzelf) zich toch zo schamen als het gaat over bloot.

http://www.woord.nl/luister.RBX_VPRO_706195.html?start=14683&stop=17855&visualizer=annotation.

Verkeerde verhalen

Reportage naar aanleiding van het onderdeel ‘Verkeerde verhalen’ op het Vertelfestival in Amsterdam. Paul Noppers en Michiel Bollinger, regisseurs bij het festival, vertellen over hun belangstelling voor ‘urban legends’. Betty Paerl geeft een rondleiding door haar SM-praktijk en vertelt daar ‘Het verhaal van de Zuid-Afrikaan’. Verhalenverzamelaar Huub Jans vertelt over zijn homoseksualiteit temidden van Volendammers en declameert het Volendamse verhaal ‘De borduurclub van de koster’. Mijs Pooters, een 73-jarige ex-NVSH’er, verhaalt over een naakte performance en Nico Visscher vertelt zijn verhaal ‘Geil zijn in de trein’.

Gemaakt door Erik Hoogenboom en Rina Spigt

http://www.woord.nl/luister.POMS_HUMAN_867626.html?.

Marcia Nieuwenhuis – schrijver

Een crimineel werkt als politie-informant, een administratief medewerkster verdient ’s nachts bij in de escort en een pedicurespecialiste is ook sm-meesteres. In Dubbellevens van Marcia Nieuwenhuis vertellen mensen over hun verborgen levens waar niemand wat van afweet. Nieuwenhuis won als journalist de F.W. Sijthoff Tegel voor haar talent als journalist.

http://www.woord.nl/luister.POMS_NTR_395921.html?.

De 06-lijnen van “telefoonmakelaar” Menno Buch

Documentaire over de 06-lijnen van “telefoonmakelaar” Menno Buch, voor wie de in-gesprek-toon “…het mooiste geluid ter wereld…” is. Buch vertelt de ontwikkelingen in de contact- en sexadvertentiemarkt nauwlettend te volgen en binnen afzienbare tijd met een kansspelenlijn te komen. Hij gaat kort in op “het streng Wassenaarse milieu” waarin hij opgroeide en het enige familielid waarmee hij nog contact heeft: zijn broer, de schrijver Boudewijn Büch. De rest van de familie wil absoluut niets meer met hem te maken hebben, vanwege “dat prachtige vak” dat hij uitoefent. Hij leidt de verslaggever rond in verschillende bedrijfsruimtes, waar diverse medewerkers vertellen over hun werkzaamheden en ingaan op de wensen en de herkomst van de bellers. Veel SM-bellers bekleden hoge posities, beweren ze, en sommige schreven zelfs brieven “…op papier van het ministerie van Justitie…” Bevat geluidsfragmenten van diverse 06-lijnen en telefonische advertenties.

http://www.woord.nl/luister.IMX_KRO_727428.html?.

1 Minuut 17 sep 2009

Hobbykamer

http://www.woord.nl/luister.WO_VPRO_315974.html?.

Woord is iedere vrijdagnacht te beluisteren tussen 02.00-07.00 uur.