Bron: P-magazine.com.

VLAANDEREN – Aftercare of nazorg is bij het kinky BDSM de normaalste zaak ter wereld. Bij reguliere of vanilla sex blijkt dit veel minder het geval. Toch kan het je seksleven serieus boosten als je ook bij dit soort seks instaat voor de nazorg. Bel customer care maar al!

Zie grotere foto op: P-magazine.com

Is het bij jou ook vogelen, telefoon vastpakken en klaar? Dan pas je daar maar beter een mouw aan. In de wereld van BDSM is het volstrekt normaal om uitgebreid de tijd te besteden aan nazorg en je te verzekeren van het fysieke en emotionele comfort van je partner. BDSM kan er dan ook letterlijk en figuurlijk stevig inhakken.

Van een snackje halen tot knuffelen

Wat je je bij nazorg moet voorstellen? Een snackje halen, voorstellen om wat te drinken te halen of nog even gezellig knuffelen, zijn allemaal opties. Maar net zo goed geef je een welgemeend complimentje of kijk je nog samen een filmpje. Een andere optie is op een ontspannen manier bespreken wat je van de seks vond. Het is maar waar jullie je goed bij voelen.

Even landen na de seks

Terwijl die nazorg essentieel bij BDSM omdat die ervaring nogal kinky en emotioneel zwaar kan zijn, pas je dit ook maar beter toe bij reguliere seks. Bij goede seks kom er altijd intimiteit en kwetsbaarheid aan te pas. Sommige mensen kunnen zich wat down voelen of nerveus na de seks. Met wat nazorg kun je dit gevoel weghalen en voor de nodige zekerheid en kalmte zorgen. Het is ook hét perfecte moment om met je partner te verbinden.

Ook wanneer je single bent en er op los vogelt, is aftercare belangrijk. Zo toon je het nodige respect. Iemand na de seks met zachtheid behandelen, heeft nog nooit iemand geschaad.

Wil je helemaal het mannetje zijn? Dan vraag je voor de daad waar je sekspartner nood aan heeft na de seks. Je kunt wel gokken, maar het simpelweg vragen is het makkelijkst.