Bron: KW.be.

VLAANDEREN – DENDERMONDE – Voor de Dendermondse strafrechter is dinsdag Kenny V. (31) uit Erpe-Mere verschenen omdat hij er door het parket van verdacht wordt de dood van Xavier Vandenbroucke (36) op 4 januari 2020 op zijn geweten te hebben. Een seksdate tussen de twee liep fataal af, volgens de gerechtsdeskundige door een te hoge dosis drugs en verstikking door bondage. V. staat ook terecht voor verkrachting. Hij riskeert in totaal zeven jaar cel.

Zie grotere foto op: KW.be.

Kenny V. en Xavier Vandenbroucke uit Zwevegem hadden een afspraakje gepland nadat ze elkaar online hadden leren kennen. Vandenbroucke zakte daarvoor naar de woning van V. in Erpe-Mere af. De twee zouden seks hebben onder invloed van GHB, zo was afgesproken. “Maar V. diende Xavier te veel drugs toe zodat hij het bewustzijn helemaal verloor”, schetste de advocaat van de nabestaanden die zich burgerlijke partij stelden. “Daarna volgde een brutale verkrachting. De combinatie van de drugs en ademhalingsmoeilijkheden door een te strakke bondage en een prop in de mond zorgden voor de dood van Xavier.”

Zowel parket als nabestaanden tilden er zwaar aan dat V. pas laat de hulpdiensten belde. “De man was koud en blauw geworden, maar V. deed niets. Hij ging een uur op toilet zitten sms’en met andere mannen”, klonk het. “Hij heeft geen schuldinzicht.”

Xavier bleek niet het enige slachtoffer. Nog een andere man, die gelijkaardige feiten wel overleefde, stelde zich burgerlijke partij. Het parket vorderde zeven jaar cel. V. noemt de feiten een “spijtig ongeval”. Zijn advocaat hekelde het gevoerde onderzoek en drong aan op een vrijspraak. Vonnis op 16 april.