Bron: Hartvannederland.nl.

DEN HAAG – De Haagse Gea van Hork (61) trekt komende zaterdag de deur van haar erotische lifestylewinkel The Funhouse achter zich dicht. Met een lach en een traan. Het waren 10 mooie jaren, maar door een huurverhoging van 45 procent de komende 5 jaar gaat het niet meer.

Bekijk de video’s op: Hartvannederland.nl.

Naast The Funhouse heeft Gea ook een bed & breakfast in BDSM-thema: The Funfactory. “We vergissen ons wel eens hoe groot die markt is in Nederland”, vertelt zij. “Er zijn wel BDSM-kamers waar je als stel een paar uur je hobby kunt uitoefenen. Maar het is voor veel mensen fijner om een nachtje rustig te slapen in plaats van dat je de deur uitgezet wordt.”

Erotische lifestylewinkel

Ook de winkel is uniek in zijn soort. “Het is een erotische lifestylewinkel en geen seksshop”, legt de eigenaresse uit. “We verkopen wel wat speeltjes, maar we zijn met name een kinky kledingwinkel. Hier kun je bijvoorbeeld spannende kleding kopen voor op een seksfeestje. Die worden in Nederland ieder weekend wel georganiseerd.”

45 procent hogere huurprijs

Maar waarom is die huur dan opeens zoveel hoger? Gea’s huurcontract loopt af, haar huurperiode is voorbij. Als ze zou willen blijven, gaat er een nieuw contract in. En dat nieuwe contract is gewoon veel duurder – 45 procent hoger dan nu.

“Dat is eigenlijk te veel”, aldus de Haagse. “En als er bijvoorbeeld iets met mij gebeurt, zadel je een ander op met een last die eigenlijk niet te dragen is. Dan moeten we er maar een punt achter zetten.”

Laatste loodjes

Op zaterdag 2 maart is het zover. De winkel sluit en de dagen daarna is het een kwestie van opruimen. Het is jammer, maar toch kijkt Gea positief terug op de afgelopen 10 jaar.

“We zijn van een kleine webshop uitgegroeid tot een winkel met vaste klanten en veel stellen die meerdere keren per jaar hebben genoten van de bed & breakfast. Het is mooi geweest.”