Bron: Telegraaf.nl.

USA – Deze week verschenen Kanye West en zijn vrouw Bianca Censori opnieuw in het openbaar in zeer opmerkelijke outfits: hij in een regencape met latex sm-masker en zij in een doorschijnende regenjas met niets eronder. Journalist Jill Waas vindt hier iets van. „Dit is geen fashion meer, dit is misbruik.”

Zie meer en grotere foto’s op: Telegraaf.nl

„Leuk outfitje voor jou en je vriend voor carnaval?” grapte ik gisteren tegen een vriendin toen ik de nieuwste look van Kanye West (46) en Bianca Censori (29) zag. Grappig vind ik het echter allang niet meer, want elke keer dat ik de rapper en zijn vrouw in weer een andere expliciete outfit voor de paparazzi-lens zie verschijnen, voel ik plaatsvervangende schaamte. Ik kan namelijk niet geloven dat Bianca zich comfortabel voelt als ze poedelnaakt door de regen loopt terwijl het amper tien graden is. Om nog maar niet te spreken van de vernedering die afstraalt van deze foto: hij als een BDSM-meester, zij als zijn seksslavin. Dit gevoel bekroop me vorige maand ook al toen ze in een kort broekje met een gat aan de voorkant, dat eigenlijk bedoeld is als seksspeeltje, aan Kanye’s zijde verscheen. Daarop droeg ze een niets aan de verbeelding overlatende ’wet T-shirt’ met WET op haar borsten gedrukt, voor wie de boodschap nog niet duidelijk was.

Sinds het koppel samen is, paradeert Bianca aan de lopende band in weinig verhullende looks naast haar partner, en vrolijk kijkt ze er nooit bij. „Haar ouders zijn van streek en herkennen hun dochter niet meer terug”, zei een bekende van de familie deze week in de Daily Mail. Zij beweren dat Bianca dit soort kleding nooit vrijwillig zou dragen en denken dat Kanye haar compleet in zijn macht heeft. Eerder riepen bekenden van Bianca ook al in de Britse krant dat zij compleet onder invloed is van haar echtgenoot. „Bianca zit vast, en haar vrienden proberen haar te redden, maar niemand kan dat omdat Kanye haar afschermt van de buitenwereld.” Ze zouden zelfs al eens een anti-Kanye interventie hebben georganiseerd.

Opvallend is dat ook Kanye’s vorige vriendin Julia Fox standaard in niets verhullende outfits aan zijn zijde verscheen. Ook ex-vrouw Kim Kardashian droeg aanzienlijk minder kleding in de tijd dat ze met Kanye was. Zijn keuze, liet ze eens weten in een interview. Kim heeft zich weleens laten ontvallen dat hij in hun eerste jaren samen altijd haar kledingstijl bepaalde, en dat hij daar vrij strikt in was.

Het is algemeen bekend dat Kanye West gek is op controversiële mode statements, maar dit is geen fashion meer, dit is misbruik. Geen enkele zichzelf respecterende vrouw gaat over straat zoals Bianca doet. Begrijp me niet verkeerd, elke vrouw mag haar seksualiteit omarmen en er halfnaakt bijlopen als ze zich daar goed bij voelt. Maar dit is geen vrouw die uitstraalt dat ze zich sexy en krachtig voelt, dit is een vrouw met een hopeloze blik die schreeuwt: Red me van deze vernedering.

BDSM-relatie

„Misschien hebben ze wel een BDSM-relatie en is hij de dominant en zij de sub”, merkte iemand laatst op ter verdediging van de rapper. Dat kan natuurlijk zo zijn, misschien raakt ze er wel hartstikke opgewonden van om zich als zijn levende sekspop te kleden. Maar doe je dat ook voor het oog van de hele wereld? Ik geloof daar helemaal niets van.

Wie weet zit ik er helemaal naast. Misschien is dit stel gewoon hartstikke mediageil en doen ze alles voor een beetje aandacht. Aandacht die zijn muziek en modemerk allang niet meer genereren. Het kan hè, maar echt effectief is het nog niet gebleken. Modehuizen staan nog niet in de rij om Bianca te vragen voor een stijlvolle campagne – iets wat bij Kim Kardashian wel gebeurde toen ze zich eenmaal loswrikte van Kanye. En regisseur Martin Scorsese denkt vast ook niet: wat kan die meid acteren, ik zal haar eens vragen voor mijn volgende Oscar-pareltje.Ik gun Mrs. West een lekker oversized sweater. Met daarop dik gedrukt de tekst #FREEBIANCA.