Bron: NPOradio1.nl.

HILVERSUM – Actualiteitenvreters ala mij (tom Verhoeven) smullen van het programma “Met Het Oog Op Morgen” met de prachtige donkere stem van Hans Hogendoorn die de jingles van het programma 50 jaar insprak. Met nadruk op insprak. Want Hans heeft ook met het genadeloze fenomeen tijd te maken.

Dus Tijd Voor Een Wedstrijd

Dus besloot de NOS een wedstrijd uit te schrijven voor de nieuwe stem van het Oog. Ruim 7100 mensen besloten de moeite te nemen om deze te worden waarvan velen wisten die magische Hans Hogendoorn stem amper te kunnen benaderen laat staan te evenaren.

Mijn inzending waarvan ik niet eens een ontvangstbevestiging kreeg. Niet dat ik de illusie had om ook maar in de buurt te komen van de Hans Hogendoorn stem.

Ik Deed Ook Mee

Op advies van vrienden/luisteraars besloot ik ook een kansloze poging te wagen. Puur voor de lol wetende dat ik geen kans kans zou maken. Bij het inspreken van de APP bleek dat geluidskwaliteit erbarmelijk slecht was. Zelfs Hans stem zou daarmee verdampen tot een flufferig en sissend piepstemmetje. Dus maakte een ik zelf een audiofile en stuurde deze op. Zelfs een ontvangstbevestiging kon er niet af. Ook stond in de voorwaarden dat je geen prof mocht zijn met je stem of voor een radiostation mocht werken. Dus ging ik onder mijn burgernaam.

Zaterdag 10 februari de uitslag

Op die bewuste avond had de jury elf genomineerden geselecteerd waarvan er geen Ă©Ă©n niet professioneel met zijn of haar stem werkte en niet Ă©Ă©n stem uit het zgn klootjesvolk.

NOS kiest NOS

De winnares was een journaliste van NOS Nieuwsuur die ook reportages insprak. Bij veel van de 7100 deelnemers bestaat de ernstige indruk dat zij bij voorbaat al bovenaan stond op het verlanglijstje van de NOS jury. Kortom die ruim 7100 deelnemers gingen bij voorbaat al in de prullenbak omdat zij het moest worden. Kortom het lijken wel OekraĂŻense corruptie praktijken. Iets waar velen en ook ik een zure smaak in de mond krijgen en dat is niet goed voor de stem.

#MethetOogopMorgen #HansHogendoorn #HetOog #NPOradio1 #MHOOM #valsspelen