Bron: Nieuwsblad.be.

BELGIE – GENT – Je lief vastbinden, thee slurpen of leren goochelen. Er bestaan 140 Gentse studentenverenigingen, maar die organiseren niet allemaal doordeweekse activiteiten. Dit zijn de opvallendste studentenclubs van Gent. “Het opent deuren naar een vriendenkring die je nergens anders vindt … ”

Zie meer en grotere foto’s op: Nieuwsblad.be.

Moeder Theepot

Draait het studentenleven alleen maar rond zuipen? Dan ken je Moeder Theepot niet. Zoals de naam al doet vermoeden, draait deze club rond samen thee drinken en een taartje eten. Cantussen doen ze wel, maar op thee in plaats van bier en met een repertoire van Disney- en Studio 100-liedjes.

Zo doen ze het al meer dan tien jaar, en met succes: Moeder Theepot telt al bijna 300 leden (of ‘theekopjes’). Sinds enkele jaren stelt de club zelfs zijn eigen theeën samen. Dat begon met ‘De Theevolutie’ in 2018, tijdens corona was er de Quarantea (heb je ‘m?) en ter ere van de tiende verjaardag volgde de BirTHEEy. Gezelligheid gegarandeerd dus bij ‘de warmste studentenvereniging van Gent’ (zoals Moeder Theepot zichzelf noemt). En dat zonder kater!

Ylusiona

Harry Potter kon gewoon naar Zweinstein, maar bij ons is het nog wachten op een toverschool. Gelukkig is er Ylusiona, de studentenvereniging voor goochelaars. Al vijf jaar organiseert deze club goochelshows en -workshops. Op die laatste kan je nieuwe trucs aanleren en inoefenen. Met wat geluk (en geduld, en volharding) verbaas je iedereen op café met een straffe illusie.

Je hoeft geen David Copperfield te heten om langs te komen: ook zonder voorkennis of toverkrachten ben je meer dan welkom op een activiteit van Ylusiona. Zoals ze het zelf zeggen: “Wij bijten niet, we verbazen enkel.”

Meer info: Facebook.com/Ylusiona

Satanica

Ben je een kind van de duivel? Of heb je gewoon een voorliefde voor horror, metal en satanisme? Dan moet je eens aankloppen bij Satanica. Nee, deze club organiseert geen rituele slachtingen bij kaarslicht.

Je kan er wel terecht voor typische studentenactiviteiten zoals cantussen, drankspellen en filmavondjes – zij het altijd met een duistere rand. Zo zijn de kielen (de studentikoze labojassen) niet wit, maar zwart als de nacht. Nog op het programma: een bezoek aan de Gentse Winterfeesten, samen naar stevige optredens en -toch een béétje horror- met z’n allen bloed gaan geven.

Meer info: Facebook.com/club.satanica

Nemesis

In tijden van Netflix, TikTok en videogames zou je het bijna vergeten, maar heel wat studenten zitten het liefst gewoon ouderwets rond de tafel met een bordspel. De enthousiaste leden van Nemesis, bijvoorbeeld. Die club draait helemaal rond boardgames als Ticket to Ride, Dungeons & Dragons en De Kwakzalvers van Kakelenburg.

Dat de ‘Nemesisianen’ er maar niet genoeg van kunnen krijgen, bewezen ze in juni. Ter ere van het vijfjarige bestaan van Nemesis, organiseerde de club een marathon waarop je 24 uur aan een stuk kon spelen.

Meer info: nemesisgent.be

Kajira

Bij de oprichting, iets meer dan tien jaar geleden, was Kajira misschien wel de meestbesproken studentenclub van Gent. De reden? De club brengt studenten samen met interesse in bondage en sadomasochisme. Intussen is Kajira een vaste waarde in het studentenlandschap, die regelmatig praatavonden en andere activiteiten organiseert voor gelijkgestemde zielen.

En nee, die vinden niet plaats in groezelige kerkers. Ook wie op zoek is naar een stevige afranseling, moet elders zijn heil vinden. De meest bijzondere activiteit is nog een bondageworkshop, waar je -net zoals bij de scouts, eigenlijk- enkele knopen leert te maken. “We willen een plaats bieden waar je open en in vertrouwen kan spreken”, zegt de club zelf. “Zo openen we misschien wel de deur naar een nieuwe vriendenkring zoals je er nergens anders een zult vinden.” Discretie is daarbij gegarandeerd.

Meer info: kajira.ugent.be