Bron: Linda.nl.

NEDERLAND – Wanneer Moira (32) wordt gevraagd of ze dominatrix wil worden, denkt ze: waarom ook niet? Nu domineert ze mannen en vrouwen in een sm-kelder tussen de buttplugs, Andreaskruizen en zwepen.

Zie grotere foto op Linda.nl.

Op haar negentiende begint Moira met werken achter de webcam en dat bevalt haar prima. Ze wordt aan het denken gezet wanneer een vriendin vraagt of ze ook interesse heeft in ‘realtime werk’.

DOMINATRIX MOIRA

“Die vriendin werkte in een erotische massagesalon met een sm-kelder en daar zochten ze een nieuwe dominatrix. Ik had wat ervaring in de kinkwereld en wilde dit wel een kans geven.

Mijn eerste werkdag was doodeng. Ik had alleen ervaring achter de webcam en dat is wel degelijk een verschil. Zo meteen stond er iemand in levenden lijve voor mijn neus. Ik had sm-sessies gedaan met vriendjes en op feesten, maar hoe speel je in op een wildvreemde?”

ZENUWEN

Om de zenuwen te laten zakken, wordt Moira eerst rondgeleid en kan ze de attributen en speeltjes rustig in zich opnemen. “Op de bovenste verdieping waren de massageruimtes in een mooi Grieks thema. Ook hadden ze er een sauna en een jacuzzi. Het was allemaal heel sereen, rustgevend en de hele dag draaide er een afspeellijst met zweverige muziek.

Beneden was de sm-kelder, een ruimte die vol stond met meubels en attributen. Van een gynaecologische stoel, een takel en een Andreaskruis tot een kast met dildo’s en buttplugs in alle soorten en maten.” Dat dit haar nieuwe werkdomein is, kan Moira op dat moment nog nauwelijks beseffen.

HAPPY ENDING

“Ik was blij dat mijn allereerste klant een sm-massage wenste en dat ik daarmee kon beginnen. Zoiets is vrij simpel: je bindt iemand vast op een massagebed, slaat met zweepjes, pakt diegene stevig aan met een pressure massage en zet je nagels in de rug. En op het eind geef je een happy ending. Het was een gezellige vent en ik vertelde hem dat hij mijn allereerste was. Dat vond hij bijzonder en binnen de kortste keren waren mijn zenuwen verdwenen.”

Haar eerste klus als dominatrix is nog relaxed, maar daar brengt de volgende klant snel verandering in: die staat te popelen om samen met Moira de kelder in te duiken. “Een amicale vent kwam binnen die deed alsof hij een stamgast was. Hij had enorm extreme voorkeuren: grote anaaltoys, fisting, elektro. Voor mij was dit vrij nieuw, dus ik moest twee keer slikken. Gelukkig hielp een collega mij en namen we samen deze klant eens goed onder handen.”

‘HIJ NAM EEN SCRIPT MEE’

Moira krijgt de smaak te pakken en voelt zich de koning te rijk als dominatrix in haar kelder. Ze bouwt een klantenkring op en mensen van alle leeftijden kloppen bij haar aan. “Van jonge gasten tot oude mannen, vrouwen en koppels – de types die langskomen in de sm-kelder zijn enorm uiteenlopend. Vaak zitten er leuke mensen tussen, maar soms heb je ook heel eigenwijze types die denken dat ze onderdanig zijn, maar dat helemaal niet (kunnen) zijn. Dan hebben ze een heel riedeltje met wensen.

Een klant kwam eens met een tekening en een script dat mij vertelde hoe hij vastgebonden wilde worden. Ik zei: ik wil best rekening houden met jouw voorkeuren, maar als je met een script en instructies komt aanzetten, ben je bij de verkeerde. Dan wil je geen meesteres, maar een actrice.”

SPEELSE MEESTERES

“Mensen denken zichzelf te kennen, te weten wat ze willen, maar dit blijkt niet altijd zo te zijn. Het is belangrijk om van jezelf te weten wat je lekker en fijn vindt, want zo kun je aangeven waar jij behoefte aan hebt. In de sm-kelder ben ik de speelse meesteres. Een collega toentertijd was meer van het schreeuwen en afblaffen. Op een middag kregen wij tegelijkertijd twee klanten. Een man gaf aan dat hij de wat softere aanpak fijn vond en een andere man wilde juist hard aangepakt worden.

Het sprak voor zich wie aan welke klant werd gekoppeld. Maar al snel bleek dat in de praktijk anders uit te pakken. De softe man wilde het alsmaar heviger en degene die dacht ‘heftig’ te zijn, schreeuwde het bij een minuscuul tikje uit van de pijn. Halverwege de sessies hebben mijn collega en ik van kamer geruild.”

GEVAARLIJKE FANTASIE

“Een van mijn leukste klanten was een man die vaak voor meerdere uren kwam. Zijn pijngrens? Die bestond niet. Hij kon namelijk niets hebben. Bij het minste of geringste ging hij piepen. Op een dag kwam hij binnen en vertelde hij over een spannende fantasie. Hij had een video gezien waarin de meesteres een strijkbout op de penis van de onderdanige zette. Hij was geobsedeerd door die video en wilde dat ik dat ook bij hem zou doen.

Daar was ik het natuurlijk absoluut niet mee eens. Dat is niet veilig en hij zou dit never nooit aankunnen. Toch bleef hij maar aandringen, smeken om het bij hem te doen. Ik dacht: als ik het niet doe, dan klopt hij bij iemand anders aan die het gevaar er niet van inziet. Dat risico wilde ik voorkomen, dus bedacht ik een plannetje.

‘HIJ SCHREEUWDE HET UIT’

Ik blinddoekte de man en haalde bij een collega een strijkbout. Ik deed die niet in het stopcontact, maar hield de bout heel even onder de warme kraan. Ik liep de sm-kamer in, waar hij met smart op me zat te wachten, en deed zijn blinddoek af. Hij schrok zich dood toen hij de strijkbout in mijn handen zag.

Ik zette die strijkbout op zijn penis en hij schreeuwde het uit. Hij krijste, totdat hij besefte dat het helemaal niet heet was. Het was een geweldig psychologisch spelletje en op deze manier heb ik hem behoed voor een grote fout.”

ONTLADING

“Psychologische spelletjes zijn goud. Wanneer ik iemand blinddoek en met hoge hakken door de kamer banjer, wordt de ander gek van opwinding. Het leukste aan mijn vak vind ik de vaste gasten met wie je een band opbouwt. Stap voor stap kan ik verdergaan.

Mensen geven mij enorm veel verantwoordelijkheid. En wanneer mensen hun vertrouwen uit handen geven, ontstaat er een heuse ontlading. Die ontspanning die je in iemands gezicht ziet als degene tot rust komt, dat vind ik prachtig. Daar geniet ik enorm van.”

DOMINATRIX ÉN IT-SPECIALIST

Inmiddels is Moira voor zichzelf begonnen en wisselt ze haar werk als dominatrix af met het werken in de IT-sector. “Ik bouw websites, maar mijn main business is mijn werk als dominatrix. Ik heb geen behoefte om de hele dag onder de tl-lichten te werken. Liever in een kelder, daar heb ik mijn vrijheid.

In de toekomst begin ik het liefst zelf een club waar ik een brug kan slaan tussen kink, lhbtq+ en de sekswerkers. Een plek waar ik alle gaten op de markt kan vullen, waar iedereen met elkaar kan samenwerken. Een vrije plek voor iedereen.”