Bron: Omroepflevoland.nl.

ALMERE – Een 62-jarige vrouw uit Amsterdam die een Almeerse en een andere vrouw jarenlang zou hebben uitgebuit, is voor onderzoek opgenomen in het Pieter Baan Centrum (PBC). De vrouw zou zich hebben voorgedaan als helderziende en maakte een van de slachtoffers wijs dat ze haar kon ‘ontdoen van negatieve energieĂ«n’ en trauma’s,waarna ze haar gebruikte als slaaf.

Zie grotere foto op: Omroepflevoland.nl.

Dit slachtoffer werd volgens de officier van justitie bijvoorbeeld opgesloten in het huis van de verdachte, moest alle contacten met haar omgeving verbreken, werd constant in de gaten gehouden en kreeg instructies wat ze op een dag moest doen.

De Amsterdamse mishandelde de vrouw ook fysiek en emotioneel, zo staat in de aanklacht te lezen. En ze bedreigde haar met martelingen, verkrachting, ontvoering en opname in een inrichting. Daarnaast moest ze allerlei huishoudelijke klussen doen, sliep ze op de koude gang en moest ze soms voor straf buiten slapen zonder warme kleding of een jas.

Het vermeende slachtoffer uit Almere werd tussen december 2016 en september 2021 gedwongen om naar Amsterdam te verhuizen, denkt de aanklager. Zo niet, dan zou de verdachte haar werkgever vervelende dingen over haar vertellen.

Vrijdag was er een voorbereidende zitting rond deze zaak in rechtbank in Lelystad. De verdachte verscheen hier niet. Het is nog niet bekend wanneer de inhoudelijke behandeling plaatsvindt.