Bron: Telegraaf.nl.

NEDERLAND – In de rubriek ’Tussen de lakens’ vertellen vrouwen over hun seksleven. Dit verhaal komt van Femke (56). In bed neemt zij het liefst een dominante rol aan. Pas bij haar huidige partner komt dit echt tot uiting. ’Dat dominante in bed heb ik al heel lang, maar in mijn tijd praatte je daar niet over.’

Zie grotere foto op: Telegraaf.nl.

„Ik denk dat mijn seksleven er totaal anders uit had gezien als ik in deze tijd twintiger was geweest. Ik kwam ook nog eens uit een strenggelovig dorp, waar praten over seks helemaal een taboe was. Seks was vies, daar had je het niet over. Dat ik er vanaf mijn puberteit bovenmatig mee bezig was, deelde ik met niemand. Al op puberleeftijd kreeg ik de behoefte in bed de baas te spelen. Ik schaamde me dood voor dat verlangen.

Hoe hoger de functies mijn dates in het dagelijks leven hadden, hoe strenger ik tegen ze kon zijn”

Mijn eerste man had seks voor de voorplanting. Daarnaast deden we het alleen op zondagavond en heel soms, als hij in een goede bui was, kwam het er op woensdagavond nog een keer van. Ons seksleven was extreem saai en extreem voorspelbaar. Mijn fantasieën daarentegen, waren behoorlijk pikant. Ik zag mezelf wel als SM-meesteres of in ieder geval in een heel dominante rol. Alleen niet bij mijn man.

Ontredderd

Na een huwelijk van 18 jaar overleed hij plotseling aan een hartstilstand. Ik bleef ontredderd achter met drie kinderen en had het die eerste jaren druk genoeg met overleven. Ik had tot dan toe nooit gewerkt en wist niet eens hoe onze bankzaken geregeld waren. Ik bleef achter met een goed pensioen, een behoorlijk vermogen en een prachtig huis, maar ik moest mezelf echt opnieuw uitvinden.

Ondernemen

Ik gooide het roer om en zocht een baan. Maar werken onder een baas was niets voor mij. De man die mij leidinggaf, commandeerde me rond als een hondje. ’Dat doe ik liever bij jou’, dacht ik vaak. Ik besloot voor mezelf te gaan beginnen en dat pakte beter uit. Ondernemen zit in mijn bloed, het was er daarvoor alleen nooit uitgekomen. Ik voelde me in mijn eigen bedrijf als een vis in het water.

Voorzichtig

In de tussentijd sloeg ik aan het daten. Ik voelde steeds meer de vrijheid me ook in bed te uiten. De mannen met wie ik afsprak, vonden het – geen een uitgezonderd – geweldig, een vrouw die de leiding én een dominante rol aannam. Hoe hoger de functies mijn dates in het dagelijks leven hadden, hoe strenger ik tegen ze kon zijn. Toch bleef ik voorzichtig. Het is namelijk wel een kwestie van wederzijds vertrouwen en dat is toch lastig met one night stands.

Verliefd

Twee jaar terug ontmoette ik Mart. Ik wist bij hem meteen dat dit niet bij een nachtje plezier zou blijven; Mart had alles. Hij was grappig, knap, onderhoudend, intelligent en…hij snapte wat ik tussen de lakens wilde. Ik werd verliefd zoals ik nog nooit verliefd was geweest. We wonen inmiddels samen en we ontdekken elkaar op seksueel gebied nog steeds.

Dominante rol

Tegen Mart vertelde ik al heel snel wat mijn fantasie was. Ik zag zijn ogen glinsteren. Hij had altijd van een dominante sekspartner gedroomd, maar hij hoefde er bij zijn ex echt niet mee aan te komen. Bij mij dus wel. In bed heb ik de touwtjes in handen. Mart doet wat ik zeg, ik bepaal hoe en wat er gaat gebeuren. We hebben ook wel eens een vluggertje of ’doorsnee seks’, maar in negen van de tien gevallen, pak ik mijn rol bijna automatisch op.

SM en bondage

We experimenteren met SM en bondage, iets waar ik alleen maar van kon dromen. Mart vindt niets gek, hij staat overal voor open. In het dagelijks leven ben ik naar hem toe helemaal niet dominant. Sterker nog, dan vind ik juist dat Mart de touwtjes weer meer in handen neemt. We houden elkaar in balans. Niemand zoekt dit achter ons. Niemand verwacht dat ik Mart soms op hoge hakken met een zweepje bewerk. Mijn seksleven is op m’n 56ste een heel stuk spannender dan toen ik jong was. Wie kan dat nou zeggen?”

Jij op VROUW

Wil jij ook jouw ’tussen de lakensverhaal’ vertellen?

Namen zijn gefingeerd.

Dan kan dat hier…