Bron: Libelle.nl.

NEDERLAND – Ik ben en blijf gefascineerd door de wereld van seks, kinks en fetisjen. Hoe meer ik erover lees, hoe vaker ik naar mensen in mijn omgeving kijk en denk: hoe doe jíj het eigenlijk?

Ik probeer het niet te vaak te doen, want het leidt enorm af, maar ik kan bijna geen vriend(in) of collega meer aankijken en mezelf die vraag niet stellen: wat doe jij allemaal in de slaapkamer? Van sommige mensen wil ik het ook niet weten trouwens: van familieleden, of mijn zoon. Dat zal andersom ook gelden.

Terwijl ik me voorstel dat collega E. uitgebreid in de lampen hangt als ze thuiskomt van kantoor, onderzocht Joy Love Dolls wat de 11 populairste kinks en fetisjes ter wereld zijn, gebaseerd op hoe vaak erop werd gegoogled. Nu betekent dat natuurlijk niet meteen dat ze ook het meeste worden gepraktiseerd, maar wel dat de mensen hier het meest nieuwsgierig naar zijn. Ik ook, want ik klikte er meteen op. Dit zijn ze:

Sadisme

Meer dan 10 miljoen hits per jaar krijgt deze zoekterm. Bij sadisme raken mensen opgewonden van het toebrengen van fysieke of psychische pijn. Meteen gevolgd door:

Masochisme

Want ja, er moeten natuurlijk ook mensen zijn die helemaal heppie-de-peppie raken van die pijn. De S van Sadisme en de M van Masochisme zijn de twee laatste letters van de term BDSM. BD staat voor Bondage en Discipline, DS staat voor Dominantie en Submissie. Zo, ben je weer helemaal bij.

Door naar:

CBT

En nee, dit is niet de Engelse term voor cognitieve gedragstherapie, maar staat voor Cock and Ball Torture. Ondanks (of dankzij) de gevoeligheid van de mannelijke geslachtsdelen zijn er mensen die opgewonden raken van pijn of restrictie van hun klokkenspel. Heeft er iemand nog een postbode-elastiekje liggen?

Claustrofilie

Neenee, dat is geen tikfout, ik bedoel niet claustrofobie. Claustrofilie is volgens dokter Google het abnormaal verlangen naar opgesloten worden. Nu zou ik zelf het woord ‘abnormaal’ niet zo snel gebruiken als er consent is, maar sommige mensen vinden het dus seksueel opwindend om te worden opgesloten in een kleine ruimte.

Vicarphilia

De Engelse term voor het geilen op seksverhalen van anderen. Ik kan er geen Nederlandse vertaling voor vinden, maar 3,6 miljoen mensen zoeken jaarlijks op vicarphilia. En nog veel meer mensen op seksverhalen van anderen, schat ik in, mede gezien het succes van bijvoorbeeld onze podcast Slaapkamergeheimen en de boeken die ik lees.

Vernedering

Er zijn mensen die rode konen krijgen van vernederingen, maar niet uit schaamte of woede, zoals ik.

Rollenspellen

Als ik de rollenspellen uit de managementcursussen die ik ooit volgde niet zo tenenkrommend gênant had gevonden, dan nam ik misschien óók eens in een verpleegsterspakje de ‘temperatuur’ van mijn partner op of ging ik in een kek outfitje naar een cosplay-event. Maar nee, ik ben voor altijd verpest.

Cuckolding

Nadat ik ontdekte wat dit betekent – dat iemand het opwindend vindt om toe te kijken als zijn of haar partner seks heeft met een ander – wilde ik vooral weten waar deze term vandaan kwam. Het bleek simpeler dan gedacht: een cuckoo is een koekoek en die legt zoals bekend haar eieren in het nest van een andere vogel. Ik vermoed dat de vertaling koekoek-ing het niet zo lekker zal doen. Cuckqueaning is een vrouwelijke variant op Cuckolding.

Leeftijdsrollenspel

Hierbij raak je seksueel opgewonden als je speelt dat je een andere leeftijd hebt dan je huidige. Vaak jonger, maar in principe zijn alle gespeelde leeftijden een vorm van age play.

Impact play

Slaan of worden geslagen, op een veilige manier, en mét consent van alle partners, om seksueel genot te ervaren. Spanking of billenkoek is een vorm van impact play, en het kan een onderdeel zijn van dominantie/submissie.

Mummificatie

Op deze extreme vorm van bondage, waarbij iemand compleet wordt ingezwachteld, wordt zo’n 360.000 keer per jaar gezocht. Mij doet het vooral denken aan het kinderfeestjesspel waarbij je zo snel mogelijk iemand moest inpakken met een rol toiletpapier.

Nu heb ik dus 11 kinks en fetisjen die door mijn hoofd schieten als ik jou zie of spreek en zie ik al m’n Libelle-collega’s in een heel ander daglicht…

Bettina (55) is online eindredacteur bij Libelle. Ze is getrouwd, heeft een volwassen zoon en een hond. Ze schrijft wekelijks over haar relatie en (seks)leven.