Bron: Clint.be.

BELGIE – ‘Liefdesgoeroe’ en auteur van boeken en blogs over relaties Nadia Bokody sprak onlangs over de opkomst van ‘pegging’ en waarom het een taboe is waar veel mannen niet graag openlijk over praten. Bij pegging penetreert een vrouw een man anaal met een voorbinddildo, waardoor de prostaat gestimuleerd wordt en er een orgasme kan ontstaan.

Zie grotere foto op: Clint.be.

Wat ooit een taboe was op seksueel vlak, is nu blijkbaar een veelbesproken onderwerp geworden. De voorbinddildo en pegging hebben veel stof doen opwaaien op sociale media zoals Reddit en TikTok, en een en ander was ook te zien in de tv-shows Broad City en Deadpool. En uit statistieken van Lovehoney blijkt dat de verkoop van zogenaamde ‘strap-ons’ de laatste tijd met 200% is gestegen. Hoewel blijkbaar toch flink wat mensen plezier beleven aan pegging, denkt liefdesgoeroe Nadia Bokody dat het nog wel even zal duren voordat veel mannen het ook echt toegeven.

Super-orgasme

De Australische vertelde news.com.au“Op elk Reddit-forum over zogenaamde prostaatorgasmen zul je mannen vinden die vol lof spreken over de ervaring, die zo fenomenaal zou zijn dat het zelfs een ‘super-orgasme’ wordt genoemd. Maar ondanks het diepe genot, zijn er nog steeds mannen die er niet aan willen beginnen omdat ze het nog te veel linken aan homoseksualiteit.”

Nadia wees erop dat sommigen het zelfs zien als een ‘bedreiging voor de traditionele ideeën over mannelijkheid’. Ze zei: “Dit kan zijn omdat het inhoudt dat vrouwen de controle overnemen en sommigen denken ten onrechte dat anale penetratie alleen is weggelegd voor mannen die niet hetero zijn.” Hoewel pegging gestigmatiseerd is, zijn koppels volgens de columnist toch de laatste jaren avontuurlijker en experimenteler geworden.

“Vraag zal niet afnemen”

Nadia zei: “Mijn voorspelling is dat we de vraag naar pegging-gerelateerde producten en voorlichting niet snel zullen zien afnemen. Naarmate meer en meer mannen het genot ontdekken, kunnen we ook verwachten dat de definitie van mannelijkheid en de onderdrukkende beperkingen die het historisch heeft geplaatst op mannen, zal blijven versoepelen en uitbreiden. En wat mij betreft, kan dit alleen maar een goede zaak zijn!”

(Bron: Daily Star – Intropic: Unsplash)