Bron: Nieuwsblad.be.

VLAANDEREN – KOTRIJK – Kamping Kitsch Club, voor de enen het grootste verkleedfestival van de Lage Landen en voor de anderen de hoogmis van de wansmaak, organiseert op 19 augustus in Kortrijk het allereerste Belgisch kampioenschap dildowerpen, jawel.

ZIe meer en grotere foto’s op: Nieuwsblad.be.

Op het festivalterrein van de Lange Munt in Kortrijk wordt op zaterdag 19 augustus een aparte ruimte ingericht, waar tussen 12 en 16.30 uur de wedstrijd dildowerpen zal plaatsvinden. Vooraf inschrijven is verplicht via de website van partner Hott, die ook de wedstrijd-dildo’s zal leveren.

“Het principe is eenvoudig: het is de bedoeling om de dildo zo ver mogelijk te gooien”, zegt mede-organisator Piet Perlut. “Iedereen, met of zonder ervaring, is welkom. Een vaste hand en een goed ontwikkelde biceps zullen ongetwijfeld in het voordeel spelen.”

Het is niet de eerste keer dat zo’n wedstrijd wordt georganiseerd: eerder werd in Pukkelpop ook al met dildo’s geworpen. “Maar wij pakken het professioneel aan. Een gerechtsdeurwaarder zal alles in de gaten houden. Wie de wedstrijd wint, kan zichzelf Belgisch kampioen dildowerpen noemen”, zegt Barbara Soens, communicatieverantwoordelijke van de organisatie.

Commentaar door Spillie en Mike Love

“De wedstrijd wordt van commentaar voorzien door Steven Spillebeen, beter bekend als Spillie. De Izegemnaar won 23 jaar geleden de eerste Vlaamse editie van realitysoap Big brother”, zegt Barbara Soens. “Hij wordt bijgestaan door Kortrijkzaan Mike Love aka Tattoo Mike. Hij scoorde als de verleider in de eerste editie van Temptation island.”

“We zullen ook met prijzen gooien”, aldus Soens. “De winnaar krijgt een drankbudget van 500 euro en 150 euro shoppingbudget op hott.be. Voor de tweede plaats is dat 250 euro drankbudget en 75 euro shoppingbudget. De op twee na beste dildowerper rijft toch nog altijd een drankbudget binnen van 100 euro en 50 euro shoppingbudget op hott.be.”

Kinky dresscode

Kamping Kitsch is en blijft een kinky verkleedfestijn. De dresscode kan niet beter verwoord worden dan de omschrijving op de website: “Nie verkleed is in uwen bloten staan of buiten! Denk aan alles da uw ma vroeger uit deed om met uw pa te vozen. Denk aan wat uwe nonkel Sjonnie droeg toen hij nog de schrik van het dorp was, denk aan al zijn maten die met hun boosters over het kerkhof vlamden. Denk aan Sabrina, dochter van de bakker, zelf een heet pateeke en de matrasse van het dorp, denk aan vrijdagavond, ne meter bier, nen nieuwen training en trots zijn op uw verse wenkbrauwpiercing.”

“De voorverkoop gaat zo hard als een thunderplug stotende en vibrerende prostaatvibrator”, zegt Barbara Soens nog. “We zijn nog drie weken voor de start van de twaalfde editie van Kamping Kitsch Club en 75 procent van de tickets is al de deur uit.”

Een ticket kost 59 euro, exclusief servicekosten. Wie wil inschrijven voor het BK dildowerpen kan terecht op https://www.hott.be/kamping-kitsch-club/