Bron: Linda.nl.

NEDERKAND – In de podcastserie ‘Over Spel‘ gaat Carolien Borgers op onderzoek uit: hoe zijn we in ons monogame ideaal beland? Wat levert het ons op en hoe zit het met andere opties?

ln deze vierde en laatste aflevering draait het om verbinding.

Beluister de podcast via: Linda.nl.

VERBINDING

Als je een relatie met iemand hebt, hoor je dan ook continu bij diegene te willen zijn? Kathleen vindt van niet. Zij heeft een relatie met iemand die vreemdgaat, en van wie ze van begin af aan wist dat hij zijn vrouw niet zou verlaten. “Dat is precies wat ik zoek”, vertelt ze aan Carolien. “Ik vind het leuk om één keer in de week m’n geliefde te zien, niet 24/7. Ik voel me nooit schuldig. Eerlijk gezegd denk ik dat ik het glijmiddel ben van hun huwelijk.”

Carolien duikt daarnaast in het fenomeen ‘aantrekkingskracht’. Hoe kan het dat mannen na verloop van tijd evenveel lust ervaren, maar vrouwen vaak minder zin hebben in seks? Hoe laat je die aantrekkingskracht weer opbloeien? Een relatietherapeut en specialist seksuele ontwikkeling buigen zich over die vraag.

Verder vertelt Marco uitgebreid hoe hij kwetsbaarheid en verbinding vindt in de BDSM-scene: “Je kijkt helemaal bij elkaar naar binnen, je ziet elkaars donkerste en mooiste kanten. Het is een heel bijzondere reis.” Luister nu de vierde en laatste aflevering van Over Spel via de player hierboven of op jouw favoriete podcastkanalen.