Bron: Nu.nl.

LIMBURG – Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep tegen de straf voor een Limburgs oppasstel dat zeven meisjes misbruikte. De rechtbank veroordeelde de man en vrouw tot twaalf jaar celstraf. De man kreeg ook tbs met dwangverpleging opgelegd.

Zie grotere foto op Nu.nl

De rechtbank veroordeelde de 54-jarige Nancy D. en de 59-jarige Peter S. voor het vernederen en seksueel misbruiken van zeven oppaskinderen van een tot zes jaar oud.

In 2019 bood D. zich via een bemiddelingssite aan als oppas. De vrouw vernederde en verkrachtte de kinderen op wie ze paste op gruwelijke wijze. In totaal zou ze zeker twintig keer kinderen hebben misbruikt.

S. keek op die momenten via een videoverbinding live mee en gaf D. opdrachten. Bovendien maakte de vrouw video’s voor hem als hij niet kon meekijken.

Het OM eiste vijftien jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor het tweetal. Maar de rechtbank in Den Bosch legde een celstraf van twaalf jaar op. De man kreeg daarnaast tbs met dwangverpleging. De vrouw kan na haar straf onder toezicht worden gesteld. Het OM gaat nu in hoger beroep tegen die straf.

Seksuele fantasieën over kinderen, bdsm en nazisme

De zaak werd in 2021 bekend toen de ouders van een tweejarig meisje het misbruik ontdekten op beelden uit de kinderkamer.

D. en S. leerden elkaar begin 2018 kennen via een datingsite. Het stel heeft seksuele fantasieën over onder meer bdsm (een vorm van sm), nazisme en kinderen. Ze wijzen elkaar aan als degene die het initiatief nam.

De officier van justitie noemde de zaak eerder “weerzinwekkend”. Hij benadrukte tijdens de zitting dat er sprake was van een nauwe samenwerking tussen het tweetal. “In de huiveringwekkende communicatie zie je dat de verdachten onverbloemd over het misbruik van kinderen spreken. Daarbij gingen ze heel berekenend te werk.”