Bron: Nieuwsblad.be.

BELGIE – ANTWERPEN – De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft drugscrimineel Abdenasser T. veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf voor de gijzeling van drugsdealer Cedric K. Gangsterliefje Birgit S., die het slachtoffer naar haar appartement lokte, wordt veroordeeld tot veertig maanden voorwaardelijk.

Zie de video op: Nieuwsblad.be.

Het bizarre verhaal van de gijzeling dateerde van februari 2022. De politie kreeg een melding van de buren van Birgit S., die zich zorgen maken om een man die luidkeels om hulp leek te roepen. Wanneer de politiediensten ter plaatse kwamen, troffen ze in het appartement van S. een man aan die vastgebonden op bed ligt. Het ging om Cedric K., een persoon die bij de politie bekendstaat als drugshandelaar. Het slachtoffer verklaarde dat hij de avond daarvoor met Birgit S. had afgesproken. Na een avondje stappen was hij bij haar op het appartement terechtgekomen. Hij had naar eigen zeggen nog een joint met haar gerookt en was dan in slaap gevallen. Toen hij wakker werd, lag hij vastgebonden op bed. Hij verklaarde verder niet te weten hoe hij in die toestand verzeild was geraakt.

Birgit S. legde aanvankelijk een gelijkaardige verklaring af. Ze had het slachtoffer op zijn vraag vastgebonden, om aan zijn seksuele fantasieën tegemoet te komen, maar uiteindelijk had ze besloten om in een andere kamer te gaan slapen. De politie geloofde niet veel van het ‘bondage’-verhaal. Vanuit de gevangenis was er immers informatie binnengelopen dat er drugs te vinden zouden zijn in het appartement waar Birgit S. verbleef. Die informatie bleek ook te kloppen. De speurders vonden bovendien telefoontoestellen die wellicht werden gebruikt om de verkoop van verdovende middelen te organiseren.

Appartement verzegeld

De uitlezing van de gsm’s leverde informatie op die deed vermoeden dat er die nacht meer aan de hand was dan een uit de hand gelopen seksspelletje. Birgit S. belandde in de gevangenis en haar appartement werd verzegeld. Op dat moment kwam de tweede beklaagde, Abdenasser T. in beeld. Hij werd betrapt toen hij het verzegelde appartement van Birgit S. aan het doorzoeken was. T. beweerde dat hij op vraag van Birgit S. kleding kwam halen. 

De politie ontdekte tijdens het onderzoek ook dat Abdenasser T. en Birgit S. in de nacht van de feiten samen in het appartement waren geweest, maar ook samen naar de woning van Abdenasser T. in Wommelgem waren gereden.

Geen seksspelletje

Volgens het Openbaar Ministerie wees alles erop dat er geen sprake was van een seksspelletje, maar van een gijzeling in het drugsmilieu. Birgit S. zou het slachtoffer hebben gelokt, waarna hij door Abdenasser T. zou zijn vastgehouden en mishandeld.

De rechtbank oordeelde dat zowel Abdenasser T. als Birgit S. schuldig zijn aan de gijzeling, door de rechtbank omschreven als een afrekening in het drugsmilieu. Birgit S., die nog over een blanco strafblad beschikt, kreeg veertig maanden opgelegd, onder voorwaarden. Ze moet werken aan haar drugsverslaving en werk zoeken. Abdenasser T. hoorde zijn straf van vijf jaar hoofdschuddend aan. “Het slachtoffer was zelf een drugscrimineel die jullie keer op keer laten gaan. Onnozelaars!”, riep hij naar de rechters, toen hij geboeid werd afgevoerd. (vdaa)