Bron: Nu.nl.

LIMBURG – Een Limburgs stel dat zeven oppaskinderen vernederde en seksueel misbruikte, moet twaalf jaar de cel in. De man krijgt daarnaast tbs met dwangverpleging.

Zie grotere foto op: Nu.nl.

De vrouwelijke verdachte kreeg geen tbs, maar werd wel veroordeeld tot een zogeheten gedragsbeĂŻnvloedende en vrijheidsbeperkende maatregel. Dat betekent dat ze na haar gevangenisstraf onder intensief toezicht blijft staan en zich aan voorwaarden moet houden.

De officier van justitie sprak eerder al van “een serie aan monsterlijke feiten”. Daar gaat de rechtbank in mee. Volgens de rechter is het stel “heel berekenend” te werk gegaan. Tijdens het proces werden de beelden van het seksueel misbruik al “schokkend” genoemd.

De slachtoffers zijn tussen de Ă©Ă©n en zes jaar oud en komen uit de regio Eindhoven. Volgens de rechter was er op de beelden sprake van “een dwingende, grove en ruwe toon van de vrouw” en was de ontreddering, angst en het verdriet van de kinderen zichtbaar.

Het eerste meisje dat werd misbruikt, was zes jaar. Ze vertelde er eind 2019 over tegen haar moeder. “Het is een zaak waarvan je nekharen overeind gaan. Een weerzinwekkende zedenzaak die niet gruwelijker lijkt te kunnen”, zegt de officier van justitie erover.

Seksuele fantasieën over kinderen, bdsm en nazisme

Verdachten Nancy D. en Peter S. leerden elkaar begin 2018 kennen via een datingsite. De 54-jarige vrouw en 59-jarige man hebben beiden seksuele fantasieën over onder meer bdsm (een vorm van sm), nazisme en kinderen. Ze wijzen elkaar aan als degene die het initiatief nam.

In 2019 bood D. zich via een bemiddelingssite aan als oppas. De kinderen op wie de vrouw paste, werden op gruwelijke wijze vernederd en verkracht. In totaal zou de vrouw zeker twintig keer kinderen hebben misbruikt. S. keek op die momenten via een videoverbinding live mee en gaf D. opdrachten. Bovendien maakte D. video’s voor S. als hij niet kon meekijken.

Voor de kinderen en de ouders “wordt het leven nooit meer hetzelfde”, aldus de rechtbank. Het misbruik stopte in 2021, toen de ouders van een tweejarig meisje toevallig beelden zagen van het misbruik.

Het vonnis van twaalf jaar cel is lager dan de strafeis van het Openbaar Ministerie. Dat eiste in januari vijftien jaar cel en tbs met dwangverpleging.