Bron: nl.metrotime.be.

USA – ‘Call Me By Your Name’-acteur Armie Hammer heeft voor het eerst gesproken sinds hij in 2021 beschuldigd werd van misbruik en kannibalisme. In een interview met Air Mail ontkent de 36-jarige acteur dat hij criminele feiten gepleegd heeft. Wel zegt hij dat hij als 13-jarige misbruikt werd en overwoog uit het leven te stappen nadat de aantijgingen aan het licht kwamen. Ook zou hij zijn exen emotioneel misbruikt hebben.

Zie grotere foto op: nl.metrotime.be

In februari 2021 kwam aan het licht dat Armie Hammer, bekend van ‘Call Me by Your Name’ en ‘The Social Network’, beschuldigd werd van seksueel misbruik door verschillende vrouwen. Vooral zijn voorkeur voor BDSM en kannibalistische fantasieën kwam in opspraak. Zijn agentschap liet hem vallen, en hij werd geschrapt uit verschillende grote films en series zoals ‘Shotgun Wedding’ en ‘The Offer’. Hammer ontkende de feiten.

Trauma

Nu geeft Hammer voor het eerst een uitgebreid interview over de feiten. Hij wijst naar een jeugdtrauma, waarbij hij als 13-jarige jongen seksueel misbruikt werd door een priester. Het gevolg daarvan was dat hij in zijn latere leven een interesse ontwikkelde voor BDSM. Zijn eerste seksuele ervaring was iets waarover hij geen controle of macht had: «Daarna wou ik altijd controle hebben in een situatie, seksueel», zegt hij.

De periode na de aantijgingen was heel zwaar. Het leidde tot een poging tot zelfdoding, aldus Hammer. «Ik liep de oceaan in en zwom zo ver ik kon, hopende dat ik ofwel zou verdrinken, of zou geraakt worden door een boot, of opgepeuzeld door een haai», geeft Hammer toe. «Maar dan realiseerde ik me dat mijn kinderen nog op het strand waren, en dat ik dat mijn kinderen niet kon aandoen.»

«Enkel emotioneel misbruik»

Armie Hammer ontkent ook nu nog dat er iets illegaals gebeurd zou zijn. Seksuele daden waren volgens hem altijd consensueel. Bij twee van zijn ex-vriendinnen geeft hij wel toe dat de «machtsdynamiek verkeerd was» en dat hij met «1 miljoen procent» zekerheid kan zeggen dat hij vrouwen emotioneel misbruikte. «Ik had een erg intense en extreme levensstijl. Ik viste die vrouwen op en sleurde hen erin mee, in die extreme wervelwind van seks, drugs, reizen en grote emoties», zegt Hammer. «Eenmaal ik klaar was, dumpte ik hen en ging ik verder met de volgende.>>

Nieuw hoofdstuk

De acteur zegt dat hij nu weer op het rechte pad is, nadat hij naar een afkickkliniek voor alcohol- en drugsmisbruik ging in mei 2021. «Ik neem verantwoordelijkheid voor het feit dat ik een klootzak was, egoïstisch was, dat ik mensen gebruikte om me beter te laten voelen, en dat wanneer ik klaar was, ik verderging», besluit Hammer. «Ik ben nu een gezonder, gelukkiger en meer gebalanceerd persoon. Ik kan er nu voor mijn kinderen zijn op een manier die vroeger niet mogelijk was.»