Het is nu bijna een jaar geleden dat Poetin besloot tot een invasie van Oekraïne. Net als velen was ik kwaad op deze brute invasie. Totdat mij een aantal dingen begonnen op te vallen waardoor ik deze oorlog in een heel ander daglicht ging bekijken.

Kortom als je mijn mening wilt weten over deze idiote op basis van objectieve bronnen (links) oorlog lees dan verder.

Geschiedenis

Eerst moeten we terug naar de geschiedenis van de afgelopen ruim 2000 jaar geleden. Het gebied van het land wat nu Oekraïne heet bestaat slechts 33 jaar in deze hele periode. Rond 1919 benoemde een Russiche heerser 4% van het huidige Oekraïne tot West Oekraïense Republiek. Na een jaar was dit feest alweer voorbij. In 1991 kwam de naam van een zelfstandig Oekraïne voor de tweede keer voor toen het zich afscheidde van de toenmalige Sovjet Unie. Voor die tijd was Oekraine de afgelopen honderden jaren overwegend Russisch en daarvoor was een bak van oorlog en ellende van landen die het veroverden en weer opnieuw moesten afstaan.

Zie hier de 33 jaar zelfstandige Oekraine gedurende afgelopen 2600 jaar.

Je zou zeggen iedereen happy en blij. Ware het niet dat het land door en door corrupt was en is. Plus dat de toenmalige regering op de hand van Rusland was. Iets wat een het westerse en Oekraïens sprekende deel niet pikte en het Russisch sprekende deel juist wel wilde. We kennen allemaal wel de Maidan Revolutie van maart 2014. Waarbij onder andere Verhofstadt en wijlen van Baalen schalden dat Oekraine bij de EU hoorde. Uiteraard de Oekraïense bevolking verleidend met miljarden euro’s en nog eens een jaarlijkse bijdrage van 3,8 miljard om de corruptie te bestrijden. Plus als kers op de appelmoes de Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne uiteraard zonder Nederlandse afkeuring ondanks dat 61% van onze bevolking tegen was. Ook het post-it memo’tje is nooit vermeld. Kortom we tekenden bij het kruisje en gaven het meest corrupte land toegang tot onze markt.

Het ontstaan van de burgeroorlog

Zoals je al hierboven kon lezen en op het bovenste kaartje kon zien was en is het volk tot op bot verdeeld. Helemaal niet erg als je daarna nog hand in hand door het leven kunt gaan.

Echter dit was niet geval. Zoals je op de Maidan Revolutie Wikipedia link al kon lezen kwamen er tal van wetten en verboden tegen de Russischtalige burgers en mensen die anders dachten dan de Prowesterse Brussel aanbiddende regering. Zo werden ze als ambtenaar ontslagen en mocht er niet meer in de Russische taal onderwezen worden. Ook werden Russische omroepen verboden (waar ken ik dat van?).

Met als gevolg dat dit Russische deel in mijn ogen terecht in opstand kwam en zelfs de wapens ging oppakken toen dit met grof geweld werd neergeslagen. Daarna kwamen de zgn separatisten in beeld die trouwens in een onderhandelingsfase zich in eerste instantie niet helemaal van de Oekraïne wilden afscheiden. Maar naarmate de oorlog bloediger werd circa 1,2 miljoen raakten uiteindelijk dakloos als gevolg van Oekraïense bombardementen en andere oorlogshandelingen. Riepen deze “Russische” burgers de hulp in van Rusland. Die reageerde met wapenleveranties en het sturen van gewapende vrijwilligers. Tussentijds zat de VS ook niet stil met leveren van wapens aan West Oekraïne en het trainen van militairen. Volgens een Poolse generaal waren NATO landen sinds 2016 al Oekrainers aan het trainen (bron Telegraaf). Natuurlijk was er ook toen al sprake aan beide zijden van oorlogs misdaden. Waarbij het Oekraïense Azov Bataljon extreem waarschijnlijk de oorzaak is van de door Poetin genoemde Nazistische mensenrechtenschendingen. In mijn ogen na mijn persoonlijke onderzoekje heeft hij daar een punt.

Het maakt voor mij wel een aantal dingen wel begrijpelijk zo ongeveer 10.000 slachtoffers armer waarom Poetin dit doet. Of het goed is een tweede maar dat valt ook van ons “heilige” westen te zeggen.

Na de bijna vlekkeloze annexatie van de Krim waar meer dan 80% Russischtalig is dacht Poetin waarschijnlijk met 100.000 uitgeputte militairen en overjarige tanks ook de rest van Oekraïne zonder noemenswaardige slag of stoot te kunnen innemen.

Helaas voor hem liep dat anders.

De huidige oorlog

Inmiddels blijkt dat het leger van Poetin niet is ontvangen onder een regen van bloemen maar eerder onder een regen van bommen en granaten. Op dat punt dus een flinke miscalculatie waaruit ogenschijnlijk lijkt dat er geen plan B was tegen het inmiddels door de burgeroorlog wel aardig getrainde Oekraïense leger.

Toch zal het voor het West Oekraïense leger geen makkie worden om de Russen te verdrijven. Daar de Russisch sprekende Oost Oekraïners maar wat blij zijn te zijn verlost van de terreur van hun westerburen en oorlog was het daar toch al jaren. De West Oekraïners zijn gevlucht naar het “veilige” westen en de Russisch sprekenden naar het “veilige” oosten. Dus eigenlijk lost het zich vanzelf op zou je zeggen.

Maar nee de westerse Oekrainers willen perse het Oosten en de Krim terug pakken iets wat voor die “Russische” Oekrainers natuurlijk een gruwel is.

Stratego voor het eggie

Maar zie daar de NATO en de EU hebben de oplossing in het sturen van wapens en laten de spierballen rollen met Rusland. Met dien gevolgen dat het op een gevaarlijk spel kan uitlopen voor de hele wereld die wij kennen. Zoals Napoleon en Hitler al wisten te vertellen laat de Russische beer zich niet verslaan.

Tuurlijk moest Poetin even bijkomen nadat zijn fanfare leger met gammel materieel geleid door bureau generaals toch niet met bloemetjes werden binnengehaald. Waardoor hij zijn strategische doelen moest bijstellen en nu dus echte generaals moet inzetten. Kortom echte grootschalige oorlog met alle moderne middelen.

Maar hij is tot het uiterste bereid zijn beminde mede Russen te beschermen tot het uiterste. Iets wat hij in mijn ogen ook zal doen. Dus zelfs als hij zijn nieuwe Russische republieken dreigt te worden uitgejaagd. Zal hij het atoomwapen in nood niet schuwen.

Wat is er makkelijker dan een offensieve samengepropte divisie van circa 10.000 man met circa 150 tanks met een lichtflits naar het licht gods te brengen? Wat gaat het westen (NAVO) dan doen? nog meer sancties? Oekraïne een atoombom schenken? Of de oorlog verklaren en zelf atoobommen werpen op Rusland?

Experts schatten de kans op 10 á 20% dat Poetin dit gaat doen. Zou jij je laten opereren aan een blinde darm met de kans van 20% op overlijden?

Conventionele oorlog

Op Youtube zag ik een video van “zgn” onverwoestbare Leopard 2 tank versus de T14 Armata uit Rusland. Waarbij sommigen zeggen dat hij nog steeds in de testfase zit en anderen dat er al 100 rondrijden. Op de video zie je dat T14 toch wel een heel stukje moderner is. Stel dat Rusland er 100 kan opstellen tegen de 150 westerse tanks hebben ze kans op een gelijk spel.

Dan hebben we nog onze Leopard versus T90-M daar zijn er volgens schattingen tientallen van.

Maar dan zijn we er nog niet. Want buiten uitstekende tanks hebben we ook nog de mindere tanks en die zijn in veel grotere aantallen zoals:

Tientallen T-80BVM (uitstekend)

500 T-90S (geschikt)

1400 T72B3 (geschikt)

450 T -80B / UD (matig)

1110 T-72B / B1 (matig)

Ondanks dat er een paar duizend verloren zijn is het nog steeds een gigantische hoeveelheid.

Je weet hoe het de Duitsers verging in WOII. Ondanks de allerbeste tanks (Tigers & Panthers) moesten ze het toch afleggen tegen de grote aantallen relatief zwakke Shermans & T34 tanks.

Wie gaan het dan winnen 1000 matige tanks tegen b.v. 100 uitstekende tanks?

Militairen

Hoeveel wapens je ook stuurt naar de Oekraine het blijft een land met circa 40 miljoen inwoners dat op zijn piek maximaal 1,1 miljoen militairen op de been kan brengen minus de naar schatting 100.000 uitgeschakelde militairen niet meegerekend. Terwijl Rusland met zijn krijgsmacht en 125 miljoen inwoners een veelvoud van dit op de been kan brengen.

Ook is Oekraïne technisch failliet en wordt het leger opgelapt met liefdadigheid uit de VS en EU. Terwijl Poetin flink aan het sparen is geweest met naar schatting 450 miljard voor deze oorlog.

Bovendien is het westen vooral bezig geweest met bezuinigen op de defensie. Komen Leopards zelfs roestig uit vervallen Spaanse loodsen en worden met spareparts nog opgelapt tot hopelijk 5 tanks.

Nederland wil zijn 18 lease tanks doneren terwijl we er vroeger 800 hadden. Met die 800 kon je pas een vuist maken. Nu is het een deuk in een pakje boter verhoudings gewijs.

Het enigste wat men met dit oorlogshits gedrag bereikt is een groot gevaar voor escalatie en zelfs al zou de Oekraine er in slagen de Russen weg te jagen dan nog blijft het eeuwig burgeroorlog daar net als voordat Rusland binnenviel.

Kortom onderhandelen voor vrede en twee staten Oekraïne is de oplossing. In plaats van nog duizenden doden meer.

Redenen waarom ik ging twijfelen aan alleen de westerse propaganda

Verbod op ontvangst Russia Today en Sputnik

In maart 2022 besloot de EU Rt en Sputnik te verbieden op kabelnetwerken en internet. Iets wat ik in mijn hele toen nog 56 jarige leven nog nooit heb meegemaakt. In mijn ogen vergelijkbaar met de verplichte inleveractie van radio tijdens de bezetting van ons land door Nazi Duitsland. Zelfs toen journalisten dit aanvochten met oa het argument dat  “Met een verbod voorkom je dat iederéén die informatie kan opvragen, ook wetenschappers en journalisten. Wij vinden het niet aan Europese regeringsleiders om te bepalen wat wel en niet op internet te vinden is.”

Ook een aantal kabel en internet providers vonden dit een aantasting van de neutraliteit.

Voor het eerst in de geschiedenis van het “vrije” westen is het verboden om Russiche staatszenders te ontvangen.

Toen Rusland als logische reactie hierop westerse zenders ging verbieden. Was de reactie vanuit de EU landen furieus.

Bij mij persoonlijk was dit het moment dat er bij mij vraagtekens kwamen. Waarom mag ik niet weten wat Rusland aan propaganda toetert? Waarom mag ik alleen de westerse propaganda zien? Bovendien stoor ik mij ook al mateloos aan de censuur onder het argument van desinformatie op social media. Mag een idioot die vindt dat de aarde plat is dat niet meer plaatsen op social media? Denkt men dat wij zo dom zijn? Wat geeft regeringen het recht om te bepalen wat wij wel en niet mogen vinden?

In dit Russiche geval denk ik dan dat onze regeringen iets verborgen voor ons willen houden. Na mijn onderzoekje heb ik het idee dat dit ook klopt. Het westen maakt zich net zo schuldig aan desinformatie en propaganda als Rusland. Alleen wij mogen niet kiezen wat de waarheid is tussen al deze desinformatie. Bovendien is het ook voer voor complotdenkers daar zij bewezen zien dat er censuur op ze losgelaten wordt. Iets wat de polarisatie en het aantal complotdenkers alleen maar zal vergroten.

Oorlogsmisdaden

Zoals gezegd viel mij op dat het nieuws nogal eentonig pro-Oekraïne was en is. Terwijl we allemaal weten dat oorlogsmisdaden door beiden kanten gepleegd worden. Beruchtste is de slag bij Boetsja. Op 31 maart 2022 maakte de burgemeester de herovering op de Russen bekend en op 2 april ontdekt men pas de slachting. Waarom zo lang? Het dorpje is met zijn 36.000 inwoners nog kleiner dan de plaats waar ik woon. Maar goed dit is nog geen hard bewijs bewijs voor mijn wantrouwen.

Bestoken van burgerdoelen door Rusland

Ook bestookten de Russen regelmatig burgerdoelen in Oekraïne. Waarom deden zij dat? Op dat punt zag ik wel snel harde bewijzen. Op tv zag je regelmatig bewapende Oekraïense militairen die zich verplaatsen in gewone burgerauto’s zonder militaire kleuren. Je zag dat er tanks werden gerepareerd en opgeslagen in garages die in woonwijken lagen. Ook kregen burgers lessen in schieten en brandflessen maken om vervolgens met een geweer zonder verder militair uniform en kennis op pad gestuurd werden om de Russen aan te vallen. Waardoor voor de Russen ieder huis, iedere school, auto of ziekenhuis een potentieel militair gevaar vormden.

Amnasty International rapport

Opeens werden mijn ernstige vermoedens bevestigd met keiharde bewijzen in de vorm van een Amnasty onderzoek. Toen Zelenski theatraal en aanbeden door de westerse leiders zei dat dit rapport een grote leugen was vielen er opeens kopstukken van Amnasty in Oekraïne. Verstomde het nieuws in onze media net zo snel als het was gekomen om vervolgens bespuugd door Zelenski en onze leiders in hun prullenbak te belandden. Amnasty bood excuses aan en verloor daardoor waarschijnlijk het lef om ooit nog eens Oekraïense oorlogsmisdrijven te melden.

Kamervragen(PDF) over dit rapport werden stelselmatig ontkent door ons “geliefde en mensenrecht minnende” kabinet. Zodat de wapenleveranties en de daaropvolgende burgerdoden gewoon door kunnen blijven gaan.

Ook maakte Amnasty al melding van mensenrechtschendingen en moorden van beide kanten in 2015 tijdens de Donbas opstand. Zie onderstaand citaat van hun website:

Conflict vol mensenrechtenschendingen

Separatisten riepen in 2014 in de Oost-Oekraïense provincie Donbas twee volksrepublieken uit: Donetsk en Loegansk. Oekraïne accepteerde de afscheiding niet, waarna er een oorlog uitbrak tussen het Oekraïense leger en (pro-Russische) rebellen. Honderden mensen werden tijdens het conflict slachtoffer van buitengerechtelijke executie, marteling, ontvoering, gedwongen verdwijning en willekeurige detentie. Zowel separatisten als regeringstroepen maakten zich hier schuldig aan. Ook ontvluchtten veel mensen het gebied. In 2015 kwam het tot een wapenstilstand in de Donbas. Toch werd er daarna aanhoudend over en weer geschoten.

De kerncentrales Zaporizja

Op 20 november worden er kerncentrales beschoten die zijn bezet door de Russen. Volgens een groot deel van de media zou Rusland de kerncentrales beschieten terwijl zij zelf de centrales bezetten. Terwijl de Russen beweerden dat het Oekraïense leger op de kerncentrales schoot. Uiteraard had volgens de media Zelenski weer gelijk. Het is natuurlijk ook heel logisch om je eigen troepen te beschieten. Helemaal als zij kerncentrales bezetten. Ook dit leek iedereen wel voor zoete koek te slikken.

Agressie en oorlogshitsers taal

Partijen die in het verleden hun geitenwollen sokken gebruikten om te pleiten voor ontwapening, geweldloosheid zijn nu opeens erger dan de haviken in de koude oorlog!

Neem een partij als Groenlinks. In het verleden spuugden zij op alles wat zelfs maar op een wapen leek. Nu pleiten zij net als bijna alle partijen voor steeds meer wapens en geweld in deze bloedige oorlog.

Terwijl partijen die het stempeltje “racistisch” krijgen en pleiten voor onderhandelingen in deze extreem geëscaleerde burgeroorlog voor Poetin lovers worden aangezien en het stempel landverrader krijgen.

Ook het pleit dat als Poetin zijn gang kan gaan dat hij NAVO landen zou gaan aanvallen lijkt mij zeer onwaarschijnlijk.

Het bevreemd mij ook dat deze felle oorlogszuchtige reacties uitbleven toen Rusland Georgië, Tsjetsjenië binnenviel en Syrië hielp. Bizarre is dat het westen dan even vergeet hoe zij Irak en Libië binnenvielen om daarna het land in chaos achter te laten. Dat we Afghanistan weer terugworpen naar het jaar kruik zijn we voor het goede ook maar even vergeten. Zie daar de dubbele moraal van onze leidende “moraalridders”.

Waarom dan zo fel bij Oekraine?

Wat was het motief om één van de corruptste landen in de wereld te willen inlijven onder de Brusselse paraplu? Zou er sprake zijn van wat machtige miljardairs die de Oekraïense witwas route graag in stand willen houden? Of is er de grote honger naar de zeer grote hoeveelheid zeldzame mineralen voor de energie transitie die het land rijk is? Ziet men een groot blik vol goedkope arbeidskrachten voor de EU landen nu Polen toch vaak liever thuis willen werken? Wil men Russen opjutten in opstand te gaan zodat Verhofstadt straks op het Rode Plein kunnen opjutten zich aan te sluiten bij de EU, waardoor de Russische delfstoffen in EU handen vallen? Alles wat ik kan bedenken valt niet bepaald gunstig uit voor de gemiddelde EU inwoner laat staan voor inwoners van netto betalers zoals Nederland. De miljardairs en globalisten plukken de vruchten en wij krijgen het rotte fruit in de vorm hoge lasten. In de foto’s onder zie ik de natte droom van Verhofstadt en ter vervanging van van Baalen Frans Timmermans.

De EU wil het Russiche volk opjutten net zoals op Maidanplein in 2014.
Toch dreigt het nu wel heel erg uit de hand te lopen

Wat is mijn hoop voor de toekomst?

Heel simpel een wapenstilstand en onderhandelen. Zoals jullie door de geschiedenis en op de talenkaart bovenaan al hebben kunnen zien. Zullen Oost -en West Oekraïners nooit vriendjes worden in één land. Helemaal niet na die vreselijke oorlog die al bijna 10 jaar aan de gang is.

Het zou bijvoorbeeld handig kunnen zijn om al die regio’s een echt onafhankelijk referendum te houden onder toezicht van de VN. Willen de regio bewoners bij Rusland horen of bij de Oekraïne? De uitslag moet worden uitgevoerd en niet zoals bij de Nederlandse referenda wat puntjes en coma’s veranderen en dan alsnog de uitslag en de wil van het volk negeren.

Tenslotte is het land van de burgers en niet van de leiders met hun natte machtsdromen!

Mijn vrees voor de toekomst

Mijn vrees is dat deze oorlog nog heel lang gaat duren en nog heel veel slachtoffers zal vergen. Rusland zal zich niet aten verdrijven en het westen zal wapens blijven leveren waardoor de oorlog steeds langer zal dooretteren. In het meest gunstige geval ligt er een nieuwe koude oorlog op de loer en in het minst gunstige staat de Doomsdayclock op 12 uur.

Nog nooit stonden wij zo dichtbij een alles vernietigende kernoorlog als nu!

Wie gaat de Nucleaire oorlog winnen?

In de koude oorlog was bij het overgrote deel van onze bevolking de angst voor een kernoorlog. Dat was onder andere de reden dat ik militaire dienst moest net als vele generaties met mij. De bommen op Hiroshima en Nagasaki stonden bij velen van ons op het netvlies als de grootste horror die mensen elkaar aan kunnen doen. Ook valt te denken aan de momenten dat we door de Cuba Crisis en menselijke (niet)fouten op het nippertje zijn ontsnapt aan een kernoorlog. Tegenwoordig lijkt het wel of mensen (vooral de jeugd) er heel luchtig over denken. Als je ze vraagt wat de grootste bedreiging voor deze planeet is. Dan zal men ik vermoed in acht van de tien gevallen zeggen: “het klimaat”. Gezien de waterval aan doomnieuws door de media is dat niet verwonderlijk. Terwijl de oorzaak teveel mensen 8 miljard totaal niet wordt aangepakt en groei zelfs wordt aangemoedigd ten koste van ruimte voor de natuur en het klimaat. Dus blijft het dweilen met de kraan open met je 3 minuten douchen.

Maar goed de kernoorlog! Wat zullen de doelen zijn van Rusland als zij bv Nederland aanvallen? Dit waren de doelen volgens experts in 1969 (zie kaartje)

Tegenwoordig is er een gereedschap om de schade van een fictieve aanval bij benadering te berekenen via de website Nukemaps. De bommen die hier staan aangegeven zijn behoorlijk licht ten opzichte van de huidige. Maar goed we gaan wat bommen laten ontploffen volgens de maximum waardes op dit kaartje.

Den Helder met 1000 Kt bom

Er zullen direct zo’n 41.000 mensen om het leven komen en vermoedelijk zullen alle marine schepen het ook niet navertellen. Op zo’n 7 kilometer van de ontploffing zal geen huis staan en zullen de meesten ook mensen in de brand vliegen. Zelfs op 12 kilometer tot in Den Burg en Anna Paulowna zullen mensen nog derdegraads brandwonden oplopen. In schagen en Den Oever zullen de ruiten nog sneuvelen en kunnen mensen nog gewond raken door rondvliegend glas. In totaal zullen zo’n 34.000 mensen gewond raken waarvan er nog velen zullen sterven door de hoge straling. De paddenstoelwolk is bijna 20 kilometer hoog.

Een explosie van een 1000 kiloton atoombom op Den Helder

Een kleintje van 10 kiloton op Alkmaar

Dit “bommetje” is 3 kiloton lichter dan de Hiroshima bom. Dus zijn er “maar” 18.600 doden en bijna 37.000 gewonden waarvan er veel zullen overlijden aan stralingsziekte. De bom ontplofte naast de St. Laurenskerk. Woon je binnen een straal van 150 meter binnen deze kerk dan heb je geluk. Dan ben je in een flits verdampt onder miljoenen graden celsius. Zit je Afas stadion toevallig voetbal te kijken dan is het mogelijk dat je ongedeerd blijft. De paddenstoelwolk is “slechts” 5,8 km hoog.

Als je op de foto klikt kun je overal je atoombom laten ontploffen.

Stel Poetin is echt boos en laat de zwaarste bom vallen 100 megaton op Amsterdam

De Tsar Bomba is de zwaarste nucleaire bom ter wereld die ooit is getest. Tijdens de test op Nova Zembla registerden seismografen op de hele aarde drie golven van aardschokken. Deze testversie was 50 megaton en op de Nukemap staat de zwaarste Tsar beschreven op 100 megaton. De zwaarst gesteste VS bom was 15 megaton de Castle Bravo.

Laten we het daar maar niet over hebben. Nederland is half weggevaagd met miljoenen slachtoffers en waarschijnlijk zullen de klimaatdoelen niet gehaald worden.

Klik op de foto om zelf je atoombom te testen.

Om even een indruk te geven van de verhoudingen van de zwaarste versus de Hiroshima bom geeft deze foto hieronder de verhoudingen wel goed weer. Toch moet je wel rekenen dat hedendaagse bommen zo tussen de 1 en 5 megaton zijn.

De hiroshima bom die al gruwelijk was is hierbij nog een speldenprik.

Nederlandse “Atoommacht”

Nederland heeft 20 B61-11 bommen met een kracht van 400 kiloton per stuk. Die zich bevinden volgens een versprekende ex-premier Lubbers op Volkel. Dus totaal 8 megaton aan totale vernietigingskracht. Het Amerikaanse opperbevel is eigenaar van deze bommen en kunnen ze desgewenst laten afwerpen door F-16 jagers. Alleen hierdoor zijn wij al een potentieel kern doelwit voor Rusland.

Zijn kernwapens in het slagveld een optie?

Zoals je ziet zijn kernbommen niet bepaald vriendelijk voor burgers en burgerdoelen. Toch is men aan beide kanten druk bezig geweest om kernwapens te ontwikkelen voor op het slagveld en om de wat grotere miltaire complexen te vernietigen.(tactische kernwapens)

Je kunt kernwapens gebruiken tijdens een groot offensief van Oekraïne waarbij veel troepen en tanks op een relatief klein grondgebied aanvallen. Voordeel het offensief stopt terwijl de eigen verliezen minimaal zijn en bij de vijand de verliezen juist heel groot. Rusland heeft de beschikking over bijna 2000 tactische kernwapens. Vraag is dan of het westen dan Zelenski kernwapens gaat doneren? Dan is de stap van een beperkte naar een totale kernoorlog bijna onafwendbaar.

Gelukkig zijn er nog de Patriots

Inderdaad de kans dat een Patriot een kernraket kan neerhalen is zeer groot. Probleempje is het zijn er wel heel weinig. Van de 3 installaties plus 1 in de mottenballen die we hebben gaat er nu eentje naar de Oekraïne. De twee die overblijven zijn misschien net genoeg om de Rotterdamse havens te beschermen. Wederom de bezuinigingsdrift in het verleden van partijen die nu oorloghitsers zijn.

Tja als ik Poetin was zou ik de oudste goedkoopste raketten plus goedkope drones op de Patriots afsturen. Met de kosten van 2 miljoen euro per raket is het dan snel over met de Patriot batterij en bevoorrading. Tja economisch denken is niemand vreemd.

Rusland heeft het S400 luchtafweer systeem. Die naar verluid vliegtuigen op 400 kilometer uit de lucht kan plukken en volgens experts geavanceerder is dan de Patriot.

Het Russische antwoord op de Patriot de S400

Dan hebben de Russen het nog betere S500 systeem die zelfs doelen in de ruimte kan raken.

Gevolgen voor Nederland

Inmiddels is iedere weinig en gewoonverdienende Nederlander flink financieel gepakt door het bizarre sanctiebeleid van de EU en onze regering. Door het onbezonnen sanctiebeleid gaan er steeds meer kinderen zonder ontbijt naar school en zijn de rijen voor de voedselbanken immens geworden.

Intussen misbruiken de klimaat doemdenkers deze misère om mensen in de kou te laten zitten en met angst en vrezen hun dagelijkse boodschappen laten doen in de supermarkt. Intussen lijden de Russen minder onder de sancties dan de gemiddelde Nederlander en Poetin lacht terwijl hij tien stappen vooruit denkt. Immers er zijn meer landen op de wereld die Rusland niet boycotten dan wel. Via een hazenpaadje komen zijn producten toch wel bij ons. Alleen veel duurder dan ons ooit lief is.

Inflatie Rusland versus Nederland aangemerkt dat de inflatie in Rusland voor de oorlog al veel hoger was.

Ook op Rusland hebben de sancties en wapenleveranties een averechts effect op de publieke opinie. Immers het beeld van de boze oorlogszuchtige NATO en EU zijn bevestigd. Ergste is dat het niet eens ontkent kan worden.

Zelfs moeten we niet juichen als Poetin wordt afgezet. Want net als hier kent Rusland nog grotere oorlogshitsers die het liefst de VS en NATO nu al willen platwalsen met nucleaire bommen. Volgens insiders is de kans extreem groot dat deze oorlogshitsers de macht grijpen in Moskou. Ook is het gevaar dat deze hitsers Poetin zullen dwingen de a-bommen aan te spreken als de verliezen te groot worden.

Energie voorziening

Afgelopen zomer lukte het nog om de gasreserves te vullen met Russisch gas waardoor er deze winter geen tekort aan gas was. Maar er volgens meer winters en dan nu zonder Russisch gas en een prijsplafond wat financieel niet houdbaar is. Daar onze regering het druk heeft met vele miljarden uit te geven aan boeren uitkopen en klimaat ambities. Die niet zorgen dat we de komende paar jaar gasloos zijn en zijn onze cv plus potje kunnen koken op betaalbaar waterstofgas.

Met als gevolg gebrek aan gas, torenhoge gasprijzen en inflatie. Waarbij er geen gasplafond meer is en accijnsverlaging om deze kosten iets minder onbetaalbaar te maken.

Hoop heeft men op LNG gas. Maar zoals jullie weten heeft dit hoogcalorische LNG een stap nodig om zich bruikbaar te maken voor onze kachels en fornuizen. Laat nu net die fabriek door ruzies nog wat jaartjes langer in de koelkast staan.

Ook zitten we vast aan 15 jarige peperdure LNG contracten met b.v. het zeer “mensenrechten vriendelijke” Qatar. Misschien heeft de omkoping van EU kopstukken door Qatar wel wat te maken met het Russische boycot beleid. Het komt ze in ieder geval heel goed uit mbt de peperdure LNG contracten. Maar ook dat blijft iets wat gissen en vermoeden is zonder echt keihard bewijs wat wel nooit zal komen,

Het trieste resultaat is wel dat kou gevoelige senioren hun thermostaat niet durven aan te raken en dagen lang geen warme maaltijd kunnen kopen. Zou Frans Timmermans met zijn salarisverhoging van 1800 euro per maand ook zitten te bibberen met een vliesdekentje om zich heen en uit solidariteit boterhammen pindakaas eten als diner? Zo aan zijn Paulus de Boskabouter omvang vermoed ik dat niet.