Bron: Gva.be.

ANTWERPEN – Onze artikels uit Puurs-Sint-Amands vielen duidelijk in de smaak in 2022. Jullie hebben ze namelijk bijna 900.000 keer gelezen. In de top tien staan onder andere verhalen over de pas gekochte mountainbike die gestolen werd bij Decathlon, over racisme bij een voetbalclub, over Studio 100 en natuurlijk over de grasbranden. En blijkbaar lusten jullie het ook iets pikanter, want ook het artikel over het boek van de Puurse auteur A. Lilou rond de taboes van BDSM werd heel goed gelezen. Dit was 2022 in Puurs-Sint-Amands!

Ward Bosmans

Kijk voor grotere foto op: GVA.be

Je zal het maar meemaken
 Erwin Lambrechts (36) uit Puurs ging in juli zijn nieuwe mountainbike ophalen in de Decathlon-winkel in Schelle. Terwijl hij bijbehorende fietsschoenen aan het passen was, werd zijn fiets onder de neus van het personeel gestolen.

Volgens de sportwinkel was de fiets op dat moment al eigendom van Erwin. Hij was dus zijn geld Ă©n zijn fiets kwijt. Gelukkig kreeg hij enkele dagen later een fiets in bruikleen van Decathlon en werd er een regeling uitgewerkt waardoor alles toch nog goed kwam.

De voorbije zomer werd Klein-Brabant enkele keren getroffen door grasbranden. Dat was onder meer het geval in Wintam en Liezele. In totaal waren er in juli en augustus een tiental van dergelijke branden. De politie en de brandweer vermoedden daarom kwaad opzet.

Tom Lemmens nam in mei ontslag als voorzitter van Kalfort Puursica. Hij deed dat naar aanleiding van een artikel in Gazet van Antwerpen over een racistisch incident bij een jeugdwedstrijd van zijn club. Maar ook na zijn ontslag bleef de ex-voorzitter flink van zich afbijten. “Nooit, maar dan ook nooit zal ik mij inhouden voor de woke-gemeenschap”, liet hij noteren.

We moeten daar niet flauw over doen: seks verkoopt altijd. In juni verscheen het eerste boek van A. Lilou (33) uit Puurs. Met Verborgen verlangens wil ze vooral de taboes doorbreken die bestaan rond sekswerk en BDSM. “Ik hoop dat de lezers van het boek vooral hun eigen verlangens en prikkels de vrije loop laten. Want daar staan wij als mens nog te veel op de rem. Druk eerder op het gaspedaal, maar altijd met het nodige zelfrespect, vertrouwen en respect naar anderen toe”, vertelde Lilou aan onze reporter.

Deze artikels over Puurs-Sint-Amands werden in 2022 het meest gelezen

1. Pas gekochte mountainbike gestolen ín Decathlon: “Fiets was al betaald en gescand, dus volgens de winkel mijn eigendom”

2. Duvel verkoopt vuurkorf in vorm van glas voor goed doel, in navolging van Essense vrienden

3. Ontvoering van drugsdealer eindigt in Antwerpen: 6 jaar cel voor rapper die zijn leven ging beteren

4. Politie plukt Antwerpse jongeren van schoolbus na dreiging met schietpartij tijdens Studio 100-voorstelling van ‘Daens’

5. Voorzitter Kalfort Puursica neemt ontslag na artikel over racistisch incident: “Ik zal me nooit inhouden voor woke-gemeenschap”

6. “Kruip maar terug in je vuilbak”: Nayo (11) wordt slachtoffer van racisme tijdens jeugdvoetbalwedstrijd

7. Decathlon geeft Erwin nieuwe mountainbike in bruikleen nadat vorige was gestolen in winkel: “Al een uur gaan fietsen”

8. Tweede grote grasbrand dit weekend sterkt vermoeden van kwaad opzet: “Een geluk dat het vuur tijdig is opgemerkt”

9. Studio 100 stelt nieuwe musical ‘Red Star Line’ voor: Jelle Cleymans en Jonas Van Geel weer van de partij

10. Puurse auteur A. Lilou wil taboes rond BDSM doorbreken met ‘Verborgen verlangens’: “Seks is niet slecht of des duivels”