Bron: Linda.nl.

NEDERLAND – Over Funda surfen en huizen bekijken is toch wel de ultíeme guilty pleasure als je het ons vraagt. Een beetje interieur-inspiratie opdoen, en lekker bij Jan en alleman binnenkijken.

Zie alle foto’s op Linda.nl

Om vervolgens – als je geluk hebt – een opmerkelijke vondst te doen.

FUN OP FUNDA

Fijne tuin, mooie keuken en ideale ligging: je denkt een parel gevonden te hebben, totdat je erachter komt dat er een SM-kelder is, je de bewoners erbij krijgt of de wc wel op een héél bijzondere plaats in het huis zit. Wij zetten een paar buitengewoon geestige Funda-vondsten voor je op een rij.

1. Even je hoofd én maag legen tussen het werken door is in het kantoor van dit huis geen probleem: de wc bevindt zich letterlijk op een steenworp afstand, aangezien er niets meer dan een muurtje – let wel: tot borsthoogte (!) – tussenzit. Wij hopen dat de eigenaar van dit huis een eenmanszaak heeft…

@aafkeromeijn #funda lekker schijten op kantoor: https://t.co/31FEVOdJOL

— Etan Huijs (@EtanHuijs) February 9, 2019

2. Als we André van Duin moeten geloven stond-ie in 1989 nog in de gang, maar op deze Funda-foto staat-ie (dertig jaar later) toch écht in de keuken. We zijn het met Twitteraar Rimme eens:  je zou alleen al om deze foto een bezichtiging willen.

3. Maar waar de één zelfs een paard in huis haalt om het te verkopen, stelt de ander een aantal bijzondere voorwaarden. Zo benadrukken de verkopers van dit huis dat de huidige bewoners in de woning blijven wonen tot zij zelf besluiten te verhuizen of komen te overlijden. Met andere woorden: je krijgt ze er gratis bij. Koopje dan, toch?

Zo wil ik m’n huis ook wel verkopen. pic.twitter.com/RyDhcCpoeL

— Barry Smit (@barrysmit) February 6, 2019

4. Aafke Romeijn spotte dit semi-spookhuis. De foto’s zullen je verbazen, al dan niet afschrikken, maar wij zijn eigenlijk vooral verbaasd over de manier waarop de verkopers het huis aan de man proberen te brengen. Sterk staaltje verkoop, als je het ons vraagt, al vermoeden wij dat de gemiddelde lezer al afhaakt bij de naam van het huis: ‘Het Spaanse Leger’…

#Fundafun: horror-editie. https://t.co/b1d0eVObZ4

— Aafke Romeijn (@aafkeromeijn) February 6, 2019

5. Niet alle Funda-huizen zijn opmerkelijk op zichzelf, maar wel in vergelijking tot andere vondsten. Maarja, wie het kleine niet eert… kan ook geen decaf soya veggie lattes meer krijgen, zoals Daan spot-on mededeelt.

6. Bovenstaande vondst komt uit 2018, maar deze ontdekking is nóg iets ouder: we hebben het over het rommelhuis in 2016 dat viral ging nadat het voor bijna zeven ton op Funda verscheen. Wij spraken de makelaar over de opmerkelijke verkoopactie, en waarom het huis voor het maken van de foto’s niet even opgeruimd werd.

7. Funda in het buitenland is ook next level, weten we dankzij Wendy. De foto’s van de kelder zijn inmiddels van de verkooppagina verwijderd, maar gelukkig leven we in tijden van Twitter, en gaat het bewijs alsnog rond op social. Doorscrollen tot de laatste tweet op eigen risico.