Het volgende Afrikaanse Sjambok-artikel is geschreven door Meesteres Baton. Vertalingen en aanvullend onderzoek werden uitgevoerd door Sello Maripane.

Bron: Whoreuro.com.

ZUID-AFRIKA – Het rijk van BDSM is er een die zijn deelnemers consequent beloont met een verscheidenheid aan plezier, pijn en seksuele ontdekkingen.

Zie veel meer en grotere foto’s op: Whoreuro.com.

Neem bijvoorbeeld Zuid-Afrika. Hoewel het een land is met een indrukwekkende geschiedenis, cultuur en keuken, staat het niet bepaald bekend om zijn BDSM-scene.

Onlangs had ik het geluk Meesteres Baton te ontdekken. Een in Zuid-Afrika gevestigde Dominatrix, disciplinaire en gevestigde producent van BDSM-content.

Je herinnert je haar misschien van een van mijn eerdere artikelen over het historische pornomeesterwerk van Meesteres Baton, waarin ze haar rollenspel zag als een sadistisch Boerencommando dat er goddelijk genoegen in schepte om de blote billen van gevangengenomen Britse troepen meedogenloos te verslaan.

De scène was een grote hit onder mijn lezers met een voorliefde voor SM, en niet alleen vanwege de stokslagen van Meesteres die ze aanscherpte met training van verschillende specialistische straffen, variërend van een SA Correctional Services caner en een SAPS-kanker.

“Dit specifieke BDSM-instrument is zo ernstig en berucht, dat het in bepaalde landen, zoals Spanje, verboden is.”

De vraag die op veel van jullie lippen speelde was: “Wat voor aarde is dat goddelijke stokinstrument in haar hand?”

Om die vraag te beantwoorden deed ik een beroep op de kennis van Meesteres Baton zelf. Vandaag zal ze ons met haar bekwame en gedisciplineerde zweephand leiden om de fascinerende wereld van de Sjambok en andere BDSM-tools vanuit het hart van Afrika te verkennen.

De Sjambok: De beruchte Afrikaanse zweepstok

Andere namen: Sambok (Afrikaans), Imvubu .

De Sjambok wordt soms een soort zweep genoemd, wat misleidend is – het is een stijf en stijf werktuig – in tegenstelling tot een zweep.

Het werd traditioneel gemaakt van huiden van nijlpaarden of neushoorns. Het wordt al eeuwenlang gebruikt door koeherders en wagendrijvers om groot vee te drijven op de Afrikaanse vlakten. Daarnaast wordt het ook gebruikt om slangen in het hoge gras te zoeken en weg te jagen. 

Tijdens het apartheidstijdperk in Zuid-Afrika werden rubberen sjamboks gebruikt om rellen te breken door de apartheidspolitie, waarbij soms doden vielen. 

Tegenwoordig worden plastic sjamboks het meest gebruikt en het meest gemakkelijk verkrijgbaar – het wordt hier in Zuid-Afrika zelfs verkocht bij verkeerslichten op kruispunten! Typisch uit een mengsel van aan elkaar gebonden verwarmde kunststoffen. 

Het wordt veel gebruikt in informele township-rechtbanken, door Oqonda (township burgerwachten) in Zuid-Afrika, met aanzienlijk effect. Meestal op jongeren die stelen, drugs gebruiken of drugs verkopen. 

Tijdens de overgang na de apartheid werden sommige kameraden (linkse activisten of vooral militante aanhangers van het African National Congress) wat je noemt ComTsotsi: een slangterm die wordt gebruikt om een ​​kameraad met criminele motieven te beschrijven.

Er was een DC, een Kangaroo Court, en de straf was gewoonlijk 50 zweepslagen. Dit werd gezien als een oplossing om van dat criminele element af te komen bij een kameraad. 

Een bijzonder duister feit over de Sjambok betreft Adolf Hitler. De voormalige dictator van het Derde Rijk zou zo gefascineerd zijn door Sjamboks dat het bijna obsessief was.

Er wordt ook gezegd dat Hitler sjamboks uit Zuid-Afrika importeerde en dat er naar verluidt een behoorlijke collectie was.

Een andere variant van de sjambok-variant is de “Lerala” (Sepedi/Noord-Sotho). Dit was een leren werktuig gemaakt als een flexibele stok en werd gebruikt om specifiek mannen te straffen die verkrachtten/stelen/etc. 

De houten lepel in BDSM

Andere namen: Paplepel (Afrikaans) of Ukhezo (Zulu) .

Dit is een instrument dat voornamelijk wordt gebruikt als een snelle vorm van gerechtigheid voor kleine kinderen in de keuken in heel Zuid-Afrika. In BDSM-kringen hebben ze een nieuwe rol gevonden voor liefhebbers van impactplay.

Bij gebruik in BDSM-spel kan een houten lepel een stille maar krachtige impact op een sub bereiken. Dit resulteert vaak in een nogal intens prikkend gevoel.

Boomschakelaars voor berken

Zweepslagen als een vorm van lijfstraffen gaat terug tot het middeleeuwse tijdperk op de Britse eilanden en werd vaak gebruikt om discipline af te dwingen of straf uit te voeren, vooral in het leger.

In 1862 kregen Victoriaanse rechtbanken toegang tot Birching. Bij deze vorm van lijfstraffen werden slachtoffers herhaaldelijk, vaak op de achterkant, geslagen met een bundel bladloze boomschakelaars, twijgen of takken.

Birching werd pas in 1962 volledig verboden in het VK, hoewel het zelfbesturende eiland Man de wet pas in 1993 introk. Sindsdien heeft het een actieve rol gevonden tussen instemmende fetisjisten in BDSM.

Maar het zijn niet alleen de Britten die een voorliefde hebben voor boomwissels en Birching in BDSM! Het wordt ook veel gebruikt in Zuid-Afrika. De bomen die hier voornamelijk worden gebruikt, waar we geen berken hebben, zijn fruitbomen zoals perzik- en abrikozen- of wilgenbomen. 

Andere namen voor de berk in Zuid-Afrika:

  • Uswazi (Zulu/Swazi) – dunne schakelaar 
  • Induku (Zulu/Swazi) – dikke stok 
  • Umqaqongo (Xhosa) 
  • Umpetshisi (Xhosa) – takje van een perzikboom. 
  • Umpentshisi (Zulu) – perzikboomtak. 
  • Moperekisi (Sepedi/Sotho/Tswana) – perzikboomschakelaar. 

Bulls Pizzle zweep 

Andere namen: Bultrilsambok/beespielsambok (Afrikaans), picha de toro (Spaans) .

Dit is gemaakt van de uitgeharde, gedroogde en uitgerekte huid van de penis van een stier. Het is een soort Sjambok, hoewel hij korter, minder buigzaam, stijver en peziger is dan een sjambok.

Historisch gezien is de Bulls Pizzle Whip terug te voeren tot de 16e eeuw. Afkomstig van het Nederlandse woord voor “pezen” (pees), zou de moderne naam afgeleid zijn van het Nederduitse pesel of Vlaamse pezel.

Traditioneel werden deze werktuigen gebruikt voor het verplaatsen van vee. Maar ook in andere landen, zoals Spanje, werden ze veel gebruikt als bescherming tegen dieven en zakkenrollers.

Ze zijn gemaakt van de penis van een geslachte stier die wordt uitgerekt voordat hij in wat water wordt achtergelaten om op natuurlijke wijze uit te zetten. Ten slotte wordt het in de zon gelaten om uit te drogen.

Het is een formidabel BDSM-instrument. Het speelde ook een rol in de Tweede Wereldoorlog toen het werd gebruikt door lokale paramilitaire eenheden die waren uitgelijnd met nazi-troepen aan het oostfront . De Bulls Pizzle Whip werd gebruikt om terreur af te dwingen op gevangengenomen soldaten of burgers.

De Bulls Pizzle Whip is zo ernstig en berucht dat het in bepaalde landen, zoals Spanje, verboden is. 

Afrikaanse zwepen

Zwepen worden veel gebruikt in heel Afrika en worden voornamelijk gebruikt voor vee. Maar het is niet uniek Zuid-Afrikaans zoals de andere werktuigen in deze gids. 

Anekdotes gehoord tijdens onderzoek: 

“Isitswebhu – normaal gesproken gebruikt om vee te slaan, maar prikt zo bitter op je enkels. Gemaakt van gevlochten leer met een houten handvat.”

“Umqaqongo – leraren op de lagere school vroegen de oudere jongens om stokken mee te nemen, ze wisten wie de dikste, meest buigzame, hheyi futhi brengt!”

“Umpetshisi – takje van een perzikboom. Mijn babomkhulu (vader) had de truc om het in zijn rug te verbergen, in zijn rode PBM-overall om ons in een hinderlaag te lokken.”

“Ukwipili/cane – sommige middelbare scholieren beweerden hun wandelstokken te hebben gekocht bij Enduduzeni, een tehuis voor blinden in Umlazi.”

“Kgati – dit is een slanke (zeer buigzame) boomtak die wordt/werd gebruikt door mannen in de bergen om elkaar wat lessen te leren. Ik heb dit met mijn vrienden gedaan en ik ging naar huis met een paar wonden, maar je had die andere man moeten zien.”

“Mozacha – dit is waar mijn moeder ons mee heeft Moer (geslagen). Het wordt normaal gesproken van een struik geplukt en de doelplekken zijn poten en overal waar Magriza denkt dat het meer pijn zal veroorzaken.

“Lepara – dit is een gedroogde dikkere boomtak die door ouderen tot wandelstok is gemaakt. Rakgolo’s vinden het leuk om met dit ding dingen aan te wijzen, en ze zullen het snel naar je zwaaien. Ik heb nog steeds een litteken op mijn hand voor een val die ik heb gemaakt toen ik op de vlucht was voor dit ding van een oude piratensupporter madala in Mbombela wiens parkeerplaats ik rond 2011 heb gestolen met mijn bliksemsnelle Golf.”

Ze maken een heerlijke, misselijkmakende doffe dreun wanneer het het doelwit raakt. Ik hou van het geluid dat het maakt, bijna net zoveel als de onwillekeurige geluiden die van mensen uitgaan als ik het op hen gebruik.

Waarom onvrijwillig? Sommige pijn is te groot om te bevatten, ze kan niet in stilte worden verdragen.

Een ontnuchterende samenvatting van dit soort zwepen die worden gebruikt voor BDSM-straffen in Afrika

Kortom, Afrika is een continent dat nooit tekort komt aan verrassingen en ontdekkingen. Zijn crimineel onderschatte bijdrage aan BDSM-instrumenten zoals de Sjambok is er slechts één van.

Als het gaat om het uitleggen van deze goddelijke zweepwerktuigen in nauwkeurige inheemse details, zijn er maar weinig mensen die gekwalificeerd zijn als Meesteres Baton.

Naast een zeer gerespecteerde figuur in de BDSM-scene, verkoopt Meesteres Baton nijlpaardhuiden sjamboks gemaakt door een Zuid-Afrikaanse meestervakman aan fetisjkenners met een voorliefde voor exotische werktuigen gemaakt met uitstekende kwaliteit.

Om meer van haar unieke fetisjinhoud te ontdekken, te informeren naar het verkrijgen van een handgemaakte nijlpaardhuid sjambok, of persoonlijk je grenzen te testen tijdens een van haar beruchte BDSM-sessies, kun je haar bereiken op minnaresbaton @ gmail.com.