Bron: Ed.nl

VALKENSWAARD – Valkenswaard krijgt steeds meer B&B’s. De laatste nieuwe: een soort ‘Bed en Bondage’, een speelhuisje voor mannen boven de achttien die van sm houden. 

Het Kinky Playhouse aan de Oude Dorpsstraat in Borkel en Schaft opende vorige maand zijn deuren, zo staat op de website van het gastenverblijf. Naast de gebruikelijke slaap-, douche- en keukenfaciliteiten kunnen bezoekers gebruikmaken van een speelkamer met een groot stalen speelbed en een kooi met tralies. Ook is er een verrijdbare honden-/slavenkooi met voederbak en hebben gasten er diverse bondage-attributen tot hun beschikking en ander kleiner ‘gereedschap’, zoals dildo’s, buttplugs, zwepen, peddels, lederen kappen, gasmaskers, tepelklemmen, kettingen en katrollen. 

Voor een gesprek met de krant voelt de eigenaar niet veel: ‘denk niet dat het een geschikt item is voor het grote publiek’, app’t die als reactie op de vraag om een keer langs te mogen komen voor een verhaal.

Het Kinky Playhouse is een van de acht B&B’s en overnachtingsverblijven die in de afgelopen twee jaar zijn vergund in de gemeente Valkenswaard, veelal in de landelijke omgeving van Borkel en Schaft.

In buitengebied meer plannen

Wie ‘B&B in Valkenswaard’ intypt bij zoekmachine Google krijgt nu nog slechts een bescheiden aantal treffers. Maar dat zou in de toekomst weleens kunnen veranderen. Met name in het buitengebied liggen op meerdere plekken plannen klaar voor logies met ontbijt. Zoals bij De Bunker aan de Nieuwe Waalreseweg en het Rijtuigenmuseum en de nieuwe kinderopvang aan de Molenstraat. Bij De Bunker gaat het om een uitbreiding van het aantal bestaande kamers. Dat zijn er op dit moment drie, in de toekomst wordt ingezet op realiseren van maximaal zes B&B-kamers op de eerste verdieping. Ook is het bedoeling dat bij dit monumentale complex uit de Tweede Wereldoorlog een vorm van horeca komt. 

In het geval van het Rijtuigenmuseum gaat het om een variant op de B&B: een Stal & Breakfast voor vier tot zes paarden en hun ruiters. Aan de Molenstraat willen initiatiefnemers twaalf vakantieappartementen en acht B&B-appartementen realiseren. De gemeente gaf twee jaar geleden met een bestemmingsplanwijziging al groen licht voor de komst van een B&B met zeven kamers, en in totaal maximaal 21 bezoekers per nacht, aan de Kromstraat in Valkenswaard.   

Toerisme hoog op agenda 

De opkomst van B&B’s sluit aan bij de koers die Valkenswaard enkele jaren geleden uitstippelde voor de toekomst. Het dorpsbestuur concludeerde toen al dat het  aanbod van verblijfsrecreatie klein is en wel een impuls kon gebruiken. Toerisme en recreatie kwamen hoog  op de agenda en over het algemeen staat de gemeente in beginsel positief tegenover dit soort initiatieven.    

Zie meer en grotere foto’s op: Ed.nl.