Op bezoek bij Laced-Up Boutique: ‘Er heerst een taboe op BDSM, maar dat is niet nodig’

Bron: Duic.nl.

UTRECHT – De stad zit vol bijzondere winkels met een interessant verhaal. DUIC gaat op pad om deze verhalen op te sporen. Deze week ging DUIC op bezoek bij Laced-Up Boutique aan de Korte Janstraat.

De in Washington DC geboren Sarah Mobley (49) verhuisde bijna tien jaar geleden naar Utrecht. Een jaar na haar aankomst opende ze de Laced-Up Boutique in hartje centrum. “Een echte Amerikaanse-mentaliteit: je hebt een idee in je hoofd en je werkt het gelijk uit”, lacht de eigenaresse. In haar lange zwarte jurk met witte stippen en rood gestifte lippen wandelt ze langs de breed gevulde kledingrekken. Van korsetten tot latexpakjes en leren broeken. “Laat me je rondleiden”, zegt de eigenaresse vrolijk.

Community
De activist in hart en nieren strijdt voor een gemeenschap voor mensen die zich op alternatief seksueel gebied willen ontdekken en kunnen uiten. Dat heeft ze niet van een vreemde. Haar moeder was een hippie in de VS.

Ze doet meer, Mobley organiseert cursussen en workshops op het gebied van BDSM en rope-bondage. Daarnaast is er nog een sociale kant waar wordt geborreld en kinky discussieavonden worden gehouden. “United Utrecht Perverts (UPP)”, zegt ze met een knipoog. “Dat is mijn smaak van humor. Daarom staat in het logo een smiley: just have fun”, legt ze uit.

Doel van de gemeenschap is om een veilige omgeving te creëren voor mensen die aan het begin staan in het ontdekken van hun seksualiteit. “Mensen hoeven zich niet bang te voelen. Dit is een comfortabele plek waar privacy gerespecteerd wordt.”

Taboe
Want dat er een taboe heerst op dit thema, is Mobley zich van bewust. “Er zijn zo veel misvattingen en stereotypes. We worden bijvoorbeeld gezien als doorgedraaide mensen die met een zweep staan te zwaaien of als sadistische moordenaars. Dat is niet wat hier gebeurt. Wij zijn ook normale mensen.” Ze vindt dat de mensen worden gestereotypeerd door beelden op televisie, maar die beelden blijken niet altijd te kloppen. Zenuwachtige en nerveuze bezoekers verwelkomt ze met een kopje thee. “En een praatje, daarmee kan je ze zo snel geruststellen.”

Kelder
Voor de meer ervaren mensen is er naast de pikante kleding op de eerste verdieping een speelgoedkelder. Elegant loopt ze de trap af. De ietwat donkere ruimte met neon verlichting is ingericht met vitrinekasten met een divers aanbod aan volwassen speeltjes. Achterin aan de wand hangen halsbanden en zwepen. Zelf ontworpen door Mobley. “We hebben deze speeltjes juist hier in de kelder gezet om mensen niet af te schrikken”, vertelt ze. “Het is ook niet onze hoofdverkoop. In eerste instantie gaat het om de kleding. Voor de mensen die al iets verder durven kunnen hier rondneuzen.”

Seksshop
Een seksshop kan je Laced-Up niet noemen, zegt Mobley. “De drempel om bij ons binnen te stappen is best laag. Je kan geen seksshop beginnen als alles open is en je geen gordijnen hebt. Je moet het bedekken zodat mensen naar binnen kunnen sneaken.” Wat in het geval van Laced-Up niet zo is. De grote ramen zonder gordijnen bedekken de inhoud van de winkel allesbehalve. In de etalage staan vrouwelijke paspoppen in korte jurkjes en mannen in leren pak. “We hebben hier meer service, kennis van het vak en het is luxer dan echte seksshops.” Ook besteden Mobley en haar team veel aandacht aan het stijlen van de mensen. “Daar ligt mijn échte passie.”

Risico’s
In de cursussen die ze organiseert leert Mobley aan de cursisten hoe je moet omgaan met de risico’s. “Want de activiteiten in bed kunnen best ruig zijn. Er gaat soms wat mis in de slaapkamer.” Volgens Mobley kan je de risico’s minimaliseren door veel kennis van het thema te hebben.

Voordat Mobley naar Nederland is verhuisd heeft ze tal van carrières gehad in de Verenigde Staten. Gespeeld in een band, designer en plussized model. Dit is haar huidige project en volgens haar ook de laatste: “Ik wil dit tot het eind voortzetten.”

Zie meer en grotere foto’s: Duic.nl.

LINKS:
Website: Laced-up.nl.
Facebook: Facebook.com/LacedUpBoutique.
Twitter: Twitter.com/lacedupsarah.
Instagram: Instagram.com/laced_up_boutique.
Fetlife: Fetlife.com/groups/6244.
Youtube: Youtube.com/channel/UCTFtovBz7vIqXlAzAOza7iw.