Grote kritiek op YouTube vanwege LHBTI-filter

Bron: Gay.nl.

USA – Gisteravond werd ontdekt dat YouTube een nieuwe functie heeft toegevoegd waardoor video’s die als aanstootgevend kunnen worden ervaren niet zichtbaar zijn. Verschillende bekende (inter)nationale vloggers uiten kritiek.

YouTuber Rowan Ellis vertelt in een video over de nieuwe functie van YouTube. In het kort: een video wordt door YouTube gemarkeerd als onvindbaar als er meldingen komen van gebruikers, video’s leeftijdsgebonden zijn of als er ‘andere signalen’ zijn. Dat geldt dus ook voor veel video’s met LHBTI-gerelateerde inhoud. Ook in Nederland ontstond veel ophef.

Een Tweet en nieuwsbericht was voor vlogger Bram de Wijs genoeg om uit te zoeken hoe het bij zijn YouTube-kanaal zit. Hij maakt video’s voor een jonge doelgroep, en wat blijkt? 36 van de 106 geteste video’s kwamen niet door de censuur van YouTube.

Als je je YouTube-account op ‘restricted mode’ hebt staan, zijn kanalen van grote YouTubers als Tyler Oakley en Connor Franta onvindbaar. In een reactie heeft YouTube laten weten dat de functie maar bij heel weinig mensen aanstaat. Ook zeggen ze dat LHBTI-video’s wel zichtbaar zijn, maar dat video’s die gevoeliger zijn niet worden getoond.

COC Nederland noemt de functie bijzonder kwalijk en stelt dat het snel moet worden hersteld. Wordt vervolgd…

Zie grotere foto: Gay.nl.

Reactie tom Verhoeven (BDSMradio.EU)
Dan kunnen we BDSM gerelateerde vlogs wel helemaal op onze buik schrijven.
Groetjes,
tom verhoeven.