Patricia Paay zet rechtszaak door

Bron: Ad.nl.

Patricia Paay zet de rechtszaken tegen GeenStijl en Dumpert en andere sites gewoon door. De voormalige zangeres deed eerder aangifte tegen de websites wegens het verspreiden van een seksfilmpje. Haar advocaat Johan F. Langelaar heeft getracht te schikken met een van de vennootschappen van moederonderneming TMG, maar dat is niet gelukt.

,,We hebben een redelijk bedrag geboden, maar ze doen het niet. Oké. Nou. Let’s go dan. Laat de rechter het dan maar uitmaken. Een aantal details wordt nog onderzocht. Zodra daar duidelijkheid over is, kan de dagvaarding de deur uit. Patricia is strijdlustig, gaat desnoods door tot de Hoge Raad”, aldus Langelaar die namens Paay een schadevergoeding zal eisen van enkele tonnen.

Langelaar en Paay zijn verheugd over de eerste aanhouding in de zaak. Voor betrokkenheid bij het lekken van de seksvideo werd gisteren een Beverwijker opgepakt. De eigenaar van het Twitteraccount @eendenvanger, dat de beelden vorige maand online zette, wordt verdacht van computervredebreuk, smaad en belediging. ,,De politie is bezig met een fantastisch onderzoek”, zegt de advocaat die Paay ook in deze zaak bijstaat.

De diva zelf nam vorig week samen met haar man Robbert Hinfelaar het vliegtuig naar Curaçao om bij te komen van alle commotie. ,,Dat is ontspannend geweest, maar het blijft voor haar allemaal moeilijk en zeer confronterend. Dat varieert tot een pak melk halen bij de Albert Heijn tot optredens in televisieprogramma’s. Als zij buitenshuis op pad is, reageert over het algemeen iedereen wel positief. Maar er wordt nooit meer gevraagd: staan de tulpen al in de tuin? Over de dagelijkse dingen gaat het dus vrijwel nooit meer, altijd over het filmpje”, vertelt Langelaar, bij wiens kantoor meer telefoontjes binnenkomen over vergelijkbare gevallen.

Dreigement
Zo staat de advocaat ook Laura Ponticorvo bij in een vergelijkbare zaak. De realityster, bekend van Mijn vieze vette vervelende verloofde, zou bericht hebben gekregen dat van haar intieme foto’s en filmpjes online komen. ,,Er zijn meer artiesten die met dit leed te maken hebben. Daar komen wij ook voor op. En hoe belangrijk dit soort zaken is blijkt uit de veroordeling van Aydin C.”, doelt de advocaat op de man die deze week is veroordeeld voor het (online) chanteren van tientallen meisjes in binnen- en buitenland.

Aydin C. wordt in Canada ook nog verdacht in de zaak-Amanda Todd, het meisje dat in 2012 zelfmoord pleegde nadat eerder een naaktfoto van haar was verspreid onder vrienden en klasgenoten. Langelaar: ,,Het gebeurt dagelijks dat geliefden elkaar blootfoto’s sturen, maar ongewild verspreiden is strafbaar en onrechtmatig. Het mag gewoon niet, maar daar wordt te weinig aan gedaan.”

Paay heeft hulp gekregen van Peter R. de Vries om onder meer zich te laten ontgooglen. ,,Je kunt Google aanschrijven en in sommige gevallen worden bepaalde linkjes verwijderd, zoals filmpjes of informatie die onrechtmatig verkregen is. Het proces is nog gaande”, aldus De Vries.

Zie video & grotere foto’s: www.ad.nl.