‘De meeste mensen beginnen met een blinddoek bijvoorbeeld’

Bron: Vrouw.nl.

NEDERLAND – Een dominante man in bed, daar fantaseren vast heel veel vrouwen over. Maar fantaseren is iets anders dan het écht willen. Zoals Nina! Zij heeft thuis echt een Mr. Grey. Ze is twee jaar samen met Martin, zijn allebei werkzaam als ambtenaar en geven BDSM-feesten onder de naam Meester Loki en Oxi.

Martin: “Ik ben eerder getrouwd geweest, maar in die relatie was BDSM niet bespreekbaar. Het is niet zo dat mijn huwelijk daarop is stukgelopen, daar is meer voor nodig. Maar ik voelde wel een gemis. Ik ben van nature behoorlijk dominant.”

TEGENGAS
Nina: “In eerdere relaties gedroeg ík me juist dominant, terwijl ik dat eigenlijk niet wilde. Nu realiseer ik me dat ik hoopte op die manier een reactie te ontlokken. Gecorrigeerd te worden… Martin en ik leerden elkaar kennen via het werk. We vonden veel herkenning bij elkaar, helemaal toen ik zei dat ik een relatie wilde met een man die meer tegengas bood.”

Martin: “Toen dacht ik: ‘Dat kan ik wel!’”

RUSTIG BEGINNEN
Martin: “De eerste keer dat we bij elkaar bleven slapen was het niet zo van: ‘Wanneer halen we de zweep tevoorschijn?’ Laat ik het zo zeggen: de meeste mensen beginnen rustig. Met een blinddoek bijvoorbeeld.”

Nina: “Op internet kun je googelen naar BDSM checklists waarop je kunt aangeven hoe leuk je iets vindt. Die hebben we samen ingevuld. Ik vertrouw Martin volledig. Daarom durf ik mijn grenzen bij hem te verleggen. Toen we net samen waren, durfde ik bij wijze van spreken niet eens naakt voor hem te staan. Nu trek ik heel gemakkelijk mijn kleren uit.”

Martin: “Je kunt allerlei gekke dingen verzinnen om uit te proberen, maar ik vind het vooral belangrijk dat Nina zich veilig voelt.”

DE POSITIEVE KANTEN
Nina: “Er is een vriendin aan wie ik heb verteld hoe onze relatie in elkaar zit, en zij kon er wel om lachen. ‘Ik wist altijd al dat je niet helemaal spoorde,’ zei ze. Maar dat was een grapje, hoor. We praten inmiddels zo makkelijk over onze lifestyle dat we ons niet altijd realiseren dat niet iedereen het normaal vindt. Laatst zaten we bijvoorbeeld op een terras met een ander stel uit de BDSM scene, toen we halverwege ons gesprek merkten dat het helemaal stil om ons heen was geworden.”

Martin: “We vinden het fijn om het op een positieve manier te belichten. Nog te vaak zien mensen een zwaar mishandeld iemand voor zich, maar dat is echt een misvatting. De spanning zit ’m vaak juist in kleine dingen. Nina en ik zijn gelijkwaardig, maar als we samen naar de kroeg gaan, geeft ze wel op een bepaalde manier een glas aan. Dat ziet niemand, maar wij wel.”

VEILIGHEID VOOROP
Nina: “In de film zie je drie dingen niet terug die heel belangrijk zijn: dat je het allebei wil, dat het veilig is en dat er nazorg is. Christian Grey laat Ana alleen achter na een sessie, dat is juist wat je níet moet doen. Juist op zo’n moment is het belangrijk om intimiteit en tederheid te delen. Mr. Grey is meer een droombeeld. Ik zeg altijd over hem: ‘Ik wens iedereen succes om zo iemand te vinden, en áls je ’m hebt gevonden wens ik je nog veel meer succes…’”

Zie meer artikelen en grotere foto’s: Vrouw.nl.

Opmerking tom verhoeven(BDSMradio.EU)
In de bijlage van de Telegraaf “Vrouw” van zaterdag j.l. zijn veel meer verhalen te lezen.