Kateigenaren hebben meer aanleg voor bondage en BDSM


Bron: Nl.metrotime.be.


SLOWAKIJE/TSJECHIE – Als je een vrouw bent met een kat als huisdier, is de kans groot dat iemand al eens geĂŻnsinueerd heeft dat je moederziel alleen zult sterven, omsingeld met je vijftien poezen. Een nieuwe studie toont aan dat de waarheid er helemaal anders uitziet. Het bezitten van de viervoeter wordt namelijk gelinkt aan een liefde voor bondage en BDSM.

Mensen die besmet geraken met toxoplasmose*, ook wel gekend als de kattenziekte, zouden vlugger seksueel opgewonden geraken “door hun eigen angst, gevaar en seksuele onderwerping”.

Het onderzoek is gebaseerd op de analyse van meer dan 36.500 mensen in Slovakije en de Tsjechische Republiek. Het beweert dat individuen die de aandoening hebben, meer opgewonden worden door gevaar en seksuele onderwerping. Dat zou kunnen betekenen dat de seksuele voorkeur een symptoom is van de infectie.

Natuurlijk geldt voor de overgrote meerderheid die houdt van BDSM, dat hun voorliefde om gedomineerd te worden voortkomt uit een inherente seksuele drang. Hoofdauteur van de studie, Jaroslav Flegr benadrukt bovendien dat er bij mensen altijd een link zal zijn tussen angst en seks.

De studie beweert dus niet dat katten verantwoordelijk zijn voor elke bankier die gegeseld wordt in een ondergrondse sekskerker. Het stelt wel dat er een sterkere relatie is bij mensen met toxoplasmose door het effect dat de parasiet heeft op de hersenen en het menselijk gedrag.

Het onderzoek beweert ook dat mensen met toxoplasmose “meer aangetrokken zijn tot bondage, geweld en, bij mannen, masochisme en verkrachting”.

Kateigenaren. Niet zo onschuldig als ze eruitzien.

*Toxoplasmose is een infectie die veroorzaakt wordt door een parasiet, waarvan katten de gastheer zijn. Toxoplasmose is meestal een ongevaarlijke infectie, tenzij ze optreedt tijdens de zwangerschap. Een derde van de bevolking is besmet met de parasiet, maar er zijn bijna nooit symptomen.

Zie meer en grotere foto’s: nl.metrotime.be.