Iedereen is welkom in smaakvol kinky latexparadijs


Bron: Metronieuws.nl.


AMSTERDAM – Nu we er toch zijn: Metro’s Iris tooide zich in rubber op de Zeedijk waar een BDSM-latexparadijs zit.

XL-CONDOOM

Toegegeven: je voelt jezelf even een reusachtig condoom, maar als je eenmaal je latexpakje aan hebt en er nog een beetje siliconenolie overheen sprayt voor een extra glad effect, kun je onmogelijk van jezelf afblijven. Zo lekker voelt dat latex.

VERTROUWDE GEUR

De geur van rubber stroomt de neusgaten in bij de eerste stap over de drempel van DeMask op de Zeedijk. Renée noemt het een vertrouwde geur. Ze werkt in de fetisjwinkel waar eigenaren Anton en Louva de scepter zwaaien. Of het zweepje? Ze schudt haar hoofd, „dat is wel heel erg cliché, hoor.” Maar het wordt natuurlijk wel gebruikt bij BDSM (Bondage en Discipline, Sadisme en Masochisme), de spannende hobby en/of seksuele voorkeur van liefhebbers die van machtsrollenspellen en totale overgave houden. Stewardessen- en nonnenpakjes, klemmen, een wieltje met een scherp randje waar je vast ook een pizza mee kunt snijden… Of de hoefjes. Renée pakt lachend twee poten van een paard in latexvorm uit de etalage. „Leuk voor Sinterklaas.”

BEGRIP

Demask is een begrip in de fetisjwereld. Ook beroemdheden als Janet Jackson kochten er hun outfits, om vervolgens door Justin Timberlake kapot te laten trekken tijdens de Superbowl. Allemaal in scène gezet uiteraard, „alsof ons materiaal niet tegen een stootje kan!” Want dat kan het juist wel, knipoogt Renée die met haar blonde haren en blauwe ogen zo uit een fetisjsprookjesboek lijkt weggeslopen. Zeker in haar groene pakje van zijdezacht latex. Het ritsje onderin is overigens voornamelijk praktisch. „Nogal een gedoe om dit ding telkens uit te trekken als je moet plassen.”

‘HEB IK ZELF OOK’

De winkel bestaat 30 jaar en oogt smaakvol kinky. Aan de rekken pakken in alle kleuren en maten en sommige met gaten waar je dingen doorheen kunt laten. Om een keer de latex lolbroek uit te hangen tijdens carnaval, kun je beter naar een feestwinkel gaan voor een surrogaat, goedkoop is het hier niet. Maar je krijgt wel waar voor je geld: handgemaakte kledij van het beste materiaal. „Heb ik zelf ook”, tovert de fetisjschone een pak uit het rek en dat is geen verkoopsterstrucje hier. Waar vroeger vooral talkpoeder werd gebruikt tijdens het aan- en uittrekken, is dat nu siliconenolie, „glijdt nog beter.” Hun clientèle bestaat uit iedereen en meer, verklapt ze zonder namen te noemen. Van Jan Modaal tot BN’ers en ook politici. „Die vinden het heerlijk om als een baby in bodybags te worden ingebakerd en even niets te moeten.”

DOBBERMAN & LATEXMAN

Op de hoedenplank een scala aan maskers, variërend van een Dobberman tot Latexman, het ondeugende broertje van Superman. Nee, ze heeft nog nooit een van de maskers van Demask teruggezien in Opsporing Verzocht, „ik denk dat ik dan ook precies zou weten wie het is!” Want de service in de winkel is persoonlijk. Jonge stellen, oudere echtparen, singles… Iedereen weet de winkel te vinden voor een pikant feest en/of een spannende nacht. „BDSM geeft meer kleur aan je leven en geeft je seksleven een boost.” Ze baalt weleens van het imago dat het heeft en ze schudt haar hoofd. „Alsof we allemaal freaks met problemen zijn!” En ze hebben veel meer in huis dan alleen zweepjes en een blinddoek, waar veel vrouwen giechelend om vragen, „die 50 Shades of Grey toch ook…”

EERSTE KEER

Zo’n twee decennia geleden beleefde ze haar eerste keer in de fetisjscene, haar laatste keer was onlangs nog. Haar mooiste ervaring was met haar date die ze meenam naar een fetishparty. Ze keken elkaar aan vanonder hun masker, de vonk sloeg over en ze zoenden. Twintig jaar later zijn ze nog altijd samen en hebben drie kinderen. Renée is zo open mogelijk over ‘wat mama doet’ en iedereen mag in haar kleedkamertje komen, „daar bewaar ik al mijn outfits.” Regelmatig geeft ze performances op feesten en hoe ze dan heet? „Iris, dat vond ik wel een mooie fetisjnaam!”

Zie meer en grotere foto’s: www.metronieuws.nl.

LINKS:

Website: Demask.com.

Twitter: Twitter.com/DeMasK.

Facebook: Facebook.com/pages/DeMasK-Amsterdam.

Fetlife: Fetlife.com/users/768369.

Youtube: Youtube.com/user/demaskinternational.