Tieners van nu hebben vrij ouderwetse visie


Bron: Msn.com.


UK – Het Britse marketingbureau The Gild heeft onderzoek gedaan naar de visie van verschillende generaties op sociale onderwerpen.

Uit het onderzoek blijkt dat (Britse) jongeren die geboren zijn na 2000 een heel conservatieve (ouderwetse/strenge) visie hebben op onderwerpen zoals tattoos, het gebruik van drugs, transgender-rechten en huwelijken tussen homo’s en lesbiennes. Een grote groep was zelf conservatiever dan de generatie van voor de Tweede Wereldoorlog als het gaat over drugs.

59% van de jongeren in die doelgroep heeft moeite met same-sex huwelijken, transgender rechten en het legaliseren van cannabis. 85% van iedereen die geboren is tussen 1980 en 2000 heeft daar dan weer een vrij open visie op. Ook zijn jongeren van nu zeer spaarzaam met geld en denken ze te weinig tijd te hebben om zich bezig te houden met ‘gevaarlijke activiteiten’ (drugs). Jongeren die opgegroeid zijn tijdens de financiĂ«le crisis (2008) zijn voorzichtiger met het uitgeven van geld. Ouders van die generatie vinden dat geld moet worden uitgegeven.

Zie grotere foto: www.msn.com.