Europarlementariër opgepakt als exhibitionist


Bron: Telegraaf.nl.


FRANKRIJK – PARIJS – De Franse Europarlementariër Robert Rochefort is deze week opgepakt wegens exhibitionisme. Franse media onthulden vrijdag dat de 60-jarige politicus masturberend is betrapt in een doe-het-zelfzaak in Vélizy-Villacoublay.

Een bewaker zag de vicevoorzitter van de democratische beweging (MoDem) met de broek halfstok bezig in de buurt van twee kinderen. Deze zouden overigens niets hebben gemerkt.

De winkelmanager waarschuwde niettemin de politie, die Rochefort ondervroeg. Deze bekende ‘de hand aan zichzelf te hebben geslagen’ ,,omdat hij daartoe in een stresssituatie aandrang voelde”. Na vier uur lieten de agenten hem gaan.

In een gesprek met de nieuwszender BFM TV ontkende Rochefort de feiten later weer. Hij zou in val van de politie zijn gelopen uit angst de nacht in de cel te moeten doorbrengen. De voormalig directeur van Credoc, een economisch en sociaal onderzoekscentrum, zei te hopen dat een openbare rechtszitting kan worden vermeden en hij ervan afkomt met een boete.

Zie grotere foto: www.telegraaf.nl.