Seksspel wordt Italiaanse ex-directeur fataal


Bron: RTLnieuws.nl.


ITALIE – Een voormalig directeur van een Italiaans bedrijf bleek er een vreemde fascinatie op na te houden: hij werd graag met kettingen vastgebonden, om daarna urenlang in zijn benarde en benauwde positie achtergelaten te worden. Zijn obsessie kostte hem uiteindelijk het leven.

Riccardo Sansebastiano (61) werd gevonden in een appartement in de Italiaanse plaats Alessandria. Halfnaakt zat hij op een stoel, met kettingen om zijn nek, vastgebonden aan een paal en met zijn handen achter zijn rug geboeid. Om hem heen lagen spulletjes die gebruikt worden voor SM-praktijken, is te lezen op Corriere della Sera.

Appartement speciaal voor seksspelletjes

De 57-jarige minnares van de man liet hem zo achter op de zolder van het appartement. Alle ramen waren dicht; het was er bloedheet. De woning werd gebruikt voor seksuele ontmoetingen tussen de ex-directeur van het bedrijf Atc en de vrouw, die daar ook werkte. Zij wordt nu verdacht van doodslag.

Volgens de vrouw ontmoette ze Sansebastiano tijdens een lunch. Uiteindelijk vroeg hij haar om hem vast te binden en te vertrekken. Het was als een script van een erotisch spel, dat beiden zeker twee keer per week uitvoerden. Hij moest steeds wachten tot de vrouw hem kwam bevrijden. Hun affaire hield inmiddels al bijna dertig jaar stand.

Hartaanval door warmte of verstikking

Maar die laatste keer ging het mis. De vrouw was iets later dan afgesproken. Niet ongebruikelijk, vertelde ze. Eenmaal aangekomen bij het appartement trof ze haar minnaar in kritieke toestand aan. Ze probeerde hem nog te reanimeren en belde 112. Hulpverleners stelden later vast dat Sansebastiano was overleden aan een hartaanval, veroorzaakt door de warmte of als gevolg van de kettingen, die onder meer zijn luchtwegen afknelden.

De vrouw verklaarde dat het een obsessie was van haar minnaar om dit te doen. Toch vindt de officier van justitie dat ze beter had moeten weten en hem niet zo achter kon laten. Volgens de advocaat van de vrouw is zijn cliënt enorm geschrokken. Ze had niet verwacht dat hun spel kon leiden tot de dood.

Zie grotere foto: www.rtlnieuws.nl.