Gevangene Scheveningen snijdt in zijn penis en eet ballen op


Bron: Ad.nl.


SCHEVENINGEN – Een gevangene in Scheveningen heeft zichzelf vorig jaar gruwelijk verwond. Hij sneed de eikel van zijn penis af en verwijderde zijn testikels, die hij opat. Het incident staat in een rapport dat het ministerie van Veiligheid en Justitie openbaar maakte.

Het document beschrijft gedetailleerd hoe personeel van de psychiatrische afdeling van PI Haaglanden de afgrijselijke ontdekking doet. Op 22 oktober, om 07.30 uur, opent een medewerker de cel van de man. ‘Betrokkene stond in een donkere cel al bij de deur en gaf aan dat hij weg moest van de afdeling. In eerste instantie werd daar niet op gereageerd, totdat de betrokkene zijn arm toonde, die flink openlag.’

De medewerker bindt een handdoek om de wond. Een andere medewerker belt een ambulance. Als tegen de man wordt gezegd dat er hulp onderweg is, doet hij iets onverwachts. Hij pakt de afgesneden eikel van zijn geslachtsdeel uit zijn jaszak.

Stemmen

‘De betrokkene geeft aan dat hij zijn testikels heeft verwijderd en opgegeten’, staat in het rapport. ‘Ik heb de betrokkene gevraagd om zijn broek te laten zakken, om de toedracht van de wond te kunnen zien. De wond was rustig, het bloedde niet meer.’

De man zei stemmen in zijn hoofd te hebben, die hem opdracht gaven om zichzelf te verwonden. De Inspectie voor de Gezondheidszorg onderzoekt de zaak. Gevangenen snijden vaker in hun genitaliën: het gebeurde in oktober ook in de Pompekliniek in Nijmegen.

Zie grotere foto: www.ad.nl.