Vergeet gladde torso’s, “borsthaar is weer hip”


Bron: Ad.nl.


Mannen mogen voortaan het ’tapijtje’ op hun torso weer laten staan, want volgens trendwatchers is borsthaar na een lange, gladde periode weer helemaal in. ,,Kerels zoeken vandaag de dag naar een manier om opnieuw hun mannelijkheid te benadrukken”, benadrukt Christopher Oldstone-Moore: auteur van het boek Of Beards and Men.

Mannen kunnen opgelucht ademhalen: het knoeien met hars, scheermesjes of andere vervelende, soms pijnlijke ontharingmethoden hoeft niet langer. We keren terug naar het tijdperk waarbij behaarde bovenlichamen weer mogen. ,,We zien een terugkeer naar de mode uit de jaren 70”, zegt de Amerikaanse trendwatcher Tim Bess. ,,De late jaren 60 en vroege jaren 70 draaiden rond vrijheid, de hippiebeweging en veel haar hebben.”. Volgens Bess keren we terug naar die tijd. ,,De gladde look is passĂ©. Het werd allemaal wat te perfect, te mannequin-achtig.”

Mannelijkheid troef

Christopher Oldstone-Moore, auteur van het boek en docent aan de Wright State University in Ohio, heeft ook een verklaring voor deze ommekeer. Hij gelooft dat een steeds digitaler en stedelijker leven ervoor gezorgd heeft dat mannen geen verbintenis meer voelen met hun mannelijkheid. ,,Haar is een manier om opnieuw je mannelijkheid te benadrukken’, meent hij.

Net geen Neanderthaler

De ruige look komt misschien wel voort uit het houthakkerstype, dat een tijdje populair was maar intussen zijn hoogtepunt bereikt heeft. Zelfs het Amerikaanse ondergoedmerk ‘2(x)ist’ kiest tegenwoordig voor harige modellen, terwijl zij er juist om bekend staan normaal voor gladgeschoren heren te kiezen. Maar zoals bij alles geldt: overdrijven is nooit goed. ,,We moeten het wat torsobeharing betreft wel rustig aan doen”, zegt Bess. ,,Als je hier te ver in gaat, dan lijk je misschien wel een beetje een Neanderthaler.”

Zie grotere foto: www.ad.nl.

Reactie tom verhoeven (www.bdsmradio.eu)

Misschien zijn veel vanilla vrouwen er dol op om haren in hun mond te krijgen tijdens een zoen zoektocht naar de torso van de man door een oerwoud aan haar!

Maar ik vermoed dat de meeste BDSM vrouwen nog de neiging hebben om er wat vlammen op los te laten.