Dubbele sadistische vrouwenmoord schokt Duitsland

Bron: Telegraaf.nl.

DUITSLAND – HÖXTER – Een dubbele vrouwenmoord houdt onze oosterburen in de ban. De beestachtige psychopaat Wilfried W. (46) vermoordde met zijn vriendin Angelika B. (47) minstens twee vrouwen, zo werd dinsdag bekend. De politie gaat van nog meer sadistische misdrijven uit.

Het vermoedelijk eerste slachtoffer, Annika W. uit Nedersaksen, werd slechts 33 jaar, vertelt hoofdofficier Ralf Mayer op een persconferentie in Bielefeld. In 2013 had ze haar man en latere pijniger via een ogenschijnlijk onschuldige advertentie leren kennen.

De jonge vrouw werd in de val gelokt door Wilfried W., trok bij de werkloze Duitser en zijn vriendin in en trouwde zelfs met hem. Daarna begonnen de kwellingen, ze werd met kettingen aan de verwarming of de badkuip vastgebonden. Hele bossen haren werden uitgetrokken. Ook werd Annika W. gemarteld door in de winter in koude ruimtes op de vloer te slapen.

Verbrand
In 2014 stierf ze, werd in stukjes gesneden, in de diepvries gegooid en later in de open haard van de woonkamer van het huis verbrand. De as werd over de velden uitgestrooid.

De daders stuurden met haar telefoon echter nog misleidende sms-jes naar de moeder, die haar dochter daarom niet als vermist opgaf. Tegen de politie werd gezegd dat Annika W. naar Amsterdam was verhuisd.

Ontvoerd
De ongekende horror vond in het plaatsje Höxter plaats. Het vermoedelijk tweede slachtoffer, Susanne F. uit Bad Gandersheim, stierf kort geleden op 41-jarige leeftijd na een eveneens eindeloos martyrium. Ze werd eerst ontvoerd, wekenlang gevangen gehouden. Daarna verloor ze veel gewicht.

De twee daders probeerden haar terug naar haar woonplaats te brengen, kregen echter autopech, waarna het slachtoffer in het ziekenhuis belandde en daar overleed. De artsen schakelden de politie in. De twee moorden zouden eerder een sadistisch motief met machtsmisbruik hebben, dan een seksuele achtergrond.

Nachtmerrie
De affaire is pijnlijk voor de Duitse politie, want Wilfried W. werd al in 1995 tot bijna drie jaar cel veroordeeld voor soortgelijke vergrijpen. Een jaar eerder had hij een verkoopster uit Paderborn via een contactadvertentie leren kennen. Ze trok bij hem in, trouwde hem, maar het huwelijk werd een nachtmerrie.

Ze werd keer op keer over haar hele lichaam geslagen. „Toen zijn eten eens op het vuur aanbrandde, bokste hij zijn echtgenote tegen de grond, sloeg haar hoofd tegen de vloer en wurgde haar”, weet de lokale krant Neue WestfĂ€lische te berichten.

Strijkijzer
Ook zou Wilfried een gaspistool op haar hoofd gezet hebben, alsmede een heet strijkijzer op armen en benen, aldus het Duitse dagblad. De martelingen werden erger en intensiever toen Wilfried een nieuwe vriendin, de toen 21-jarige Angelika B., ontmoette. Ze was van hem zwanger en trok bij het echtpaar in.

Het tweetal besmeert hun slachtoffer hierna met zoutzuur, en had een voorliefde voor bizarre sekspraktijken. Susanne F. wordt in kofferbakken gesleurd en urenlang door de omgeving gereden. Uiteindelijk konden gealarmeerde familieleden haar redden.

Bekend
Maar de vrouwen na haar hadden minder geluk. Ralf Östermann van de recherche in Bielefeld: „Angelika B. heeft intussen bekend. Maar we weten niet of dat alles is. Er zijn nog meer vrouwen die in dit huis werden mishandeld.” De politie ondervraagt nu een vrouw uit Berlijn.

Zie meer en grotere foto’s: www.telegraaf.nl.