‘Vijftig Tinten Grijs’ drijft kringloopwinkel tot wanhoop


Bron: HLN.be.


BELGIE – WALES – Bij een kringloopwinkel in Wales zitten ze met de handen in het haar. Ze worden namelijk overstelpt met ‘Vijftig Tinten Grijs’-boeken. In zoverre dat uitbater Phil Broadhurst vriendelijk doch kordaat verzoekt om te stoppen met het schenken van exemplaren van de pikante boekentrilogie.

In de tweedehandswinkel in Swansea ligt intussen een indrukwekkende voorraad van de boeken van schrijfster E.L. James opgestapeld. Recycleren, die handel, zou je zeggen. Maar dat blijkt niet te kunnen omdat de ‘Vijftig Tinten’-boeken op een speciale manier gebonden zijn waardoor ze erg moeilijk herwerkt kunnen worden tot nieuw papier.

Beschaamd

Hoe komt het dan dat er zoveel – al dan niet gelezen – exemplaren van de bestsellerreeks ‘Fifty Shades of Grey’, ‘Fifty Shades Darker’ en ‘Fifty Shades Freed’ in de kringloopwinkel belanden? Phil Broadhurst heeft er zo zijn theorie over. “Nogal wat mensen zijn beschaamd dat ze de boeken gelezen hebben en willen ze zo snel mogelijk zien kwijt te geraken”, meent de zaakvoerder. “Ze thuis in hun boekenkast te kijk stellen is blijkbaar geen optie en dus worden ze massaal gedumpt in onze en andere tweedehandswinkels. Ik vraag met aandrang om hiermee te stoppen”, aldus een redelijk wanhopige Phil Broadhurst.

Zie grotere foto: www.hln.be.